Beperkte stijging waterschapsbelasting

Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft op vrijdag 28 november de begroting voor 2015 vastgesteld. De waterschapsheffingen stijgen met 3,04 %.

1,17 % van deze stijging komt voort uit het feit dat het waterschap vanaf 2015 een enorme opgave heeft op het gebied van dijkverbeteringen. Ruim 30% van de dijken in Nederland liggen in het rivierengebied en velen kilometers voldoen niet aan de norm. Het Rijk en Waterschap Rivierenland werken daarom vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma intensief samen om Nederland te beschermen tegen hoogwater.

Voorheen nam het rijk de volledige financiering van dit programma voor haar rekening, maar vanwege de enorme opgave wordt 50% van de kosten voortaan gefinancierd door de waterschappen zelf. Dit zorgt dus voor een stijging van de lasten.

Klik hier voor meer info.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
verzopen kat
Hoezo, beperkte stijging? Krijgt u er volgend jaar 3% meer loon bij? De waterschappen zijn door en door bureaucratische organisaties die zich aan democratische controle onttrekken. Vorige week in de krant een stuk over de voormalige coördinator vergunningen van het Waterschap Roer en Overmaas die kapot werd gemaakt nadat hij zich erover beklaagde dat het waterschap zichzelf pas achteraf een vergunning verleent voor uitgevoerde werken. Moet je als gewoon grondeigenaar eens mee aankomen, als je iets wilt veranderen aan een watergangetje. In het bestuur zitten vooral boeren en dus wordt vooral geluisterd naar boerenbelangen. Ik zeg, opdoeken en hun taak… Lees meer »
Ria Patella

Wat te lage dijken.
Wij zitten hier 40 mtr hoog.
Zij willen toch in de polder wonen.

De nachtboswachter

Goed gezegd Ria Patella hoef er niks aan toe te voegen.

kloeke

Zo is het zeker verzopen kat.Al die privatisering werkt voor de gewone mens in het nadeel.en allemaal dankzij de (r)overheid.we gaan met zijn allen de verkeerde kant op alleen zien zei het nog niet.het is wachten op massaal protest.

Ramon Barends, PSP'92

Waterschappen worden gekozen: op 18 maart 2015 zijn daar weer verkiezingen voor. Wij doen als PSP’92 mee en zijn tegen lastenverhogingen. Dat heb ik vrijdag ook gezegd in het AB als inspreker.

wpDiscuz