[Update] Stroomstoring CWZ verholpen

Vanochtend rond 10.30 uur viel de stroomvoorziening binnen CWZ uit.

De noodagregraat heeft de functies overgenomen die noodzakelijk zijn voor de primaire zorgfuncties van de patiënten. De liften functioneren op noodstroom. De afdelingen verloskunde, SEH, radiologie en OK zijn gesloten en nieuwe patiënten worden doorgeleid naar RadboudUMC. De verpleegafdelingen en poliklinieken kunnen hun reguliere patiëntenzorg en bedrijfsvoering ongehinderd voortzetten.

De uitval van de reguliere stroomvoorziening is mogelijk veroorzaakt door een ‘externe spanningsdip’. De technische dienst van CWZ zoekt dit momenteel samen uit met netwerkbeheerder Liander. De noodzakelijke maatregelen zijn genomen om de patiëntenzorg te borgen. Vooralsnog zijn er geen nadelige consequenties hierover te melden.

Update 03-12-2014, 15:50 uur:
De oorzaak van de stroomstoring van vanmorgen bleek een defect in de reguliere interne stroomvoorziening. De noodstroomvoorziening trad in werking, waardoor de primaire patiëntenzorg geen enkel moment risico heeft gelopen. De ingelaste, preventieve maatregelen voor de afdelingen verloskunde, SEH, radiologie en OK zijn ingetrokken en de reguliere zorgprocedures zijn weer van kracht. CWZ heeft uit voorzorg twee patiënten in overleg overgeplaatst naar Radboudumc. Overigens zijn gedurende de noodstroomvoorziening de reguliere zorgprocessen ongehinderd voortgezet. Dit geldt ook voor de operaties die binnen de OK al in gang waren gezet.

Voor een aantal patiënten is de geplande operatie uitgesteld naar later deze dag. Enkele andere geplande (dus niet-spoedeisende) operaties worden zo snel mogelijk in december uitgevoerd. Alle betrokken patiënten worden hierover nu persoonlijk geïnformeerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: CWZ.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] Stroomstoring CWZ verholpen

Reageren is niet toegestaan.