Rob Trip, een wereldrecord en een nacht in Orientalis

Van 6 december t/m 4 januari is er tijdens het Feest van Licht een grote variëteit aan activiteiten in Museumpark Orientalis. De hele maand is er elke dag wel wat te doen voor jong en oud. Zo ook in het weekend van 19 tot en met 21 december.

Feest_van_Licht_Orientalis_2014-DGB

Rob Trip (NOS-nieuwslezer) trapt het weekeinde van 19/20/21 december bij het Feest van Licht in museumpark Orientalis af met een terugblik op het nieuws. Aan de hand van een interview met de nieuwslezer wordt vrijdag 19 december stilgestaan bij onder meer de MH17-ramp en de strijd van IS. Maar ook het goede nieuws van afgelopen jaar zal de revue passeren. Dit programma begint om 19.00 uur. Die avond wordt in de Romeinse herberg ook een kerstpopquiz gehouden, met niemand minder dan OOR-journalist René Megens. Hij zal het publiek aan de tand voelen over een heleboel kerstliedjes: iedereen kan meedoen, en er zijn mooie muziekprijzen te winnen.

Zaterdag 20 december komt er Lichtpost in het museumpark: een dichter en een illustrator maken op bestelling een persoonlijk, geïllustreerd gedicht. Kost niks, behalve tien minuutjes geduld. Die dag zijn er op diverse plekken op optredens van onder meer Sway en Cadenza Plus. De Joodse synagoge wordt die avond gevuld met het beste schrijftalent uit de regio. Spreekstalmeesters Lotte Lentes en Jelko Arts bieden een literair programma rond drie van hun favoriete jonge schrijvers. Gewapend met een vrachtlading enthousiasme presenteren Willem Claassen, Roos Vlogman en Lisa Weeda hun verhalen en gedichten, inclusief de door Arts en Lentes meegesleurde lampjes, kaarsen en ballen.

Geen beter begin van de kerstdagen dan een tof programma met jong en aanstormend talent. Zaterdag 20 december om 18.00 uur precies start in de herberg een heuse wereldrecordpoging. Singersongwriter Collin Hoeve gaat in 24 uur tijd proberen 100 unieke, persoonlijke liedjes te schrijven. Op bestelling: wie op zoek is naar een origineel kerstcadeau kan voor een tientje een liedje laten maken via www.kominactie.nl/liedjeswereldrecord. De opbrengst gaat geheel naar Serious Request. Tegelijk met de wereldrecordpoging is er een randprogramma, met onder meer een band, dj Swinging Maria en dj-duo Maryann. In de ochtend is er een pianoconcert van pianovirtuoos Jan Bank.

Zondag 21 december wordt rond de drijvende kerststal het grootste kerstkoor van Nederland gevormd. Meezingen mag! Ook zijn er die dag diverse muziekoptredens, van onder meer Vivace, Lumière en Vocalgroup Genoot. Naast al die activiteiten is er ook een kerstmarkt, een kerstknikkerbaan, een Maria ikonen- en zilvertentoonstelling, een lichtroute, een drijvende kerststal en uiteraard de grote kerststallententoonstelling. Het kinderatelier is geopend tot 18.00 uur.

Dagelijks is de grote kerststallententoonstelling, met Italiaanse kerstgroepen te bewonderen. Door het park is een lichtroute uitgezet, langs het Joods dorp, de drijvende kerststal en de Romeinse straat. Er is een grote kerstknikkerbaan in het Egyptisch Huis.

Meer informatie: www.feestvanlicht.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Rob Trip, een wereldrecord en een nacht in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.