Feest van Licht: Schoolkinderen planten lichtbloemen

Leerlingen van Jenaplanschool De Sterredans, Montessori Nijmegen en Daltonschool De Meiboom hebben deze week op school een kunstwerk van lichtbloemen gemaakt.

Feest_van_Licht_Orientalis_2014-DGB

De docenten van de Beeldende tak van de Lindenberg hebben de scholen hierin begeleid. Op donderdag 18 december komen alle leerlingen vanaf groep 1 t/m groep 8 naar Museumpark Orientalis om de kunstwerken te ‘planten’. Zo’n 675 leerlingen planten vanaf 15.30 uur de kunstwerken in het lichtbloemkunstwerk. Daarna vertelt oud directeur van de Lindenberg Bart Vaessen een bijzondere kerstverhaal.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door het Coöperatie Fonds van de Rabobank en heeft als doel om jongeren en ouderen te verbinden. Daarom komen de bewoners van woonzorgcentrum Vijverhof, die op uitnodiging van het museum vrijdag 12 december een kunstwerk maken. Zij ‘planten’ op vrijdagmiddag 19 december hun kunstwerken bij die van de kinderen.

De lichtbloemkunstwerk is te bewonderen tot en met 4 januari 2015. Van 6 december t/m 4 januari is er tijdens het Feest van Licht een grote variëteit aan activiteiten in Museumpark Orientalis. De hele maand is er elke dag wel wat te doen voor jong en oud.

Meer informatie: www.feestvanlicht.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Feest van Licht: Schoolkinderen planten lichtbloemen

Reageren is niet toegestaan.