Afscheid raad Millingen; taart en een harde klap

Met het aansnijden van een feestelijke taart door burgemeester Keereweer startte de laatste raadsvergadering van de zelfstandige gemeente Millingen aan de Rijn om 16.00 uur. Met een laatste klap van de voorzittershamer sloot de burgemeester om 18.05 uur op dinsdag 16 december 2014 deze historische bijeenkomst.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

Het deel tussen 16.00 uur en 18.05 werd gevuld met speeches. Allereerst door burgemeester Keereweer, die net als hij eerder bij het afscheid van de raad in Groesbeek deed, refereerde aan het dankbare, maar wel zware werk van raadsleden. Uit een enquête die NRC-Handelsblad onder ruim 9000 raadsleden dit jaar gehouden heeft, kwam dit ook duidelijk naar voren. De belasting, niet alleen in tijdsbesteding, maar ook in inhoud, is niet gering. Zeker nu er ook nog complexe zorgwetten bijkomen.

Mooie resultaten voor Millingen

Milllingen heeft straks twee vertegenwoordigers in de raad van de nieuwe gemeente, een zware verantwoordelijkheid, zo gaf de burgemeester aan, want “hier wordt wat van jullie verwacht”. Hij wenste Alex ten Westeneind en Theo van de Velden dan ook veel’’ mooie resultaten voor Millingen” toe.

Koninklijke onderscheidingen

Elk raadslid kreeg een kort toespraakje, met als afsluiting het kersverse Millings Jaarboek als cadeau, naast een bureauset in tinnen uitvoering van de Tinnen Roos, en een bos bloemen voor de partners. De twee laatste raadsleden die werden toegesproken waren Henk Kregting en Karel Spann, die de langste tijd als raadslid hadden gefunctioneerd. Die betrokkenheid en inspanning werd beloond met voor ieder een koninklijke onderscheiding als lid van de Orde van Oranje Nassau, die burgemeester Keereweer hen opspeldde.

Vervolgens namen Henk Kregting en Alex ten Westeneind namens de raad het woord. De heer Kregting keek terug op zijn periode als raadslid en sprak de hoop uit dat in de nieuwe gemeente volop geoogst kon worden wat er de laatste jaren -in zijn ogen met succes- was gezaaid in Millingen aan de Rijn. Daarmee doelde hij ook op de bijdrage aan de sociaal-maatschappelijke visie voor de nieuwe gemeente, die in 2014 is opgesteld. Hij vatte samen wat er allemaal gerealiseerd is de afgelopen jaren, met als resultaat een mooi opgeknapt Millingen aan de Rijn, en een positief saldo op de begroting. Mooier kon hij niet afscheid nemen, zo sprak hij.

Waardering

De heer ten Westeneind bedankte de burgemeester en het college voor de samenwerking, en wees op humoristische wijze op de korte staat van dienst die burgemeester Keereweer heeft gehad in Millingen aan de Rijn, nl. slechts 15 maanden als waarnemer tot aan de herindeling. De tijd was te kort om echt aan elkaar te wennen, maar de waardering van de raad voor zijn functioneren, ook als voorzitter van de stuurgroep herindeling, is er niet minder om.

In Groesbeek nam men op 11 december afscheid.

Klik hier voor de speech tijdens de laatste raadsvergadering in Groesbeek
Klik hier voor de speech tijdens de laatste raadsvergadering in Millingen

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: MUG-gemeenten

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Koninklijke onderscheidingen leuk en wel is het wel echt goud wat er blinkt.

wpDiscuz