Gemeentehuis Ubbergen bijna verkocht

De gemeente Ubbergen heeft een koper (Dornick BV uit Nijmegen) gevonden voor het gemeentehuis aan de Rijksstraatweg 139. De verwachting is dat de koop in januari 2015 wordt afgerond. Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd gaat het eigendom over.

Leegstandsbeheer

De huidige medewerkers van de gemeente zijn inmiddels verhuisd naar het verbouwde gemeentehuis in Groesbeek. Vanaf het einde van het jaar zet de gemeente daarom leegstandsbeheer in. Dat houdt in dat er tijdelijke bewoners komen. We hebben hier de GMC-beheergroep voor ingehuurd. Zij zijn gespecialiseerd in leegstandsbeheer.

Nieuwe bestemming

De gemeente Ubbergen heeft nog geen afspraken gemaakt met de koper over de nieuwe bestemming van het pand. Op dit moment heeft het pand een maatschappelijke bestemming (gericht op openbare dienstverlening). Dat maakt het aannemelijk dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden.

Informatiebijenkomst

Er komt nog een informatiebijeenkomst om u en andere belanghebbenden te informeren over de nieuwe bestemming en het bijbehorende wijzigingsproces. Wanneer datum en tijdstip van deze bijeenkomst bekend zijn ontvangen de direct omwonenden een uitnodigingsbrief. Deze uitnodiging publiceren we ook in de media.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Kan men er geen jongeren plaatsen die moeilijk aan woonruimten kunnen komen om dat ze uitgemolken worden.door kamerverhuur bedrijven en huisjes melkers tegen een voor hun schappelijke Huurprijs.

wpDiscuz