[Update/ Foto’s] Sneeuwval Groesbeek: 9 centimeter

Diverse weerbureaus verwachten dat het zaterdag een onstuimige dag wordt, met een grote kans op sneeuw.


Groesbeek, december 2014: De sneeuw zorgt voor prachtige plaatjes… Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het is alweer een tijd geleden dat er in Groesbeek een pak sneeuw lag. In december 2012 viel er nog 18 centimeter sneeuw en twee maanden later 12. Daarna sneeuwde het nauwelijks meer.

Sneeuwval vanaf zaterdag

Toch is er nog wat onzekerheid of de neerslag valt als regen of sneeuw. Weerbureau Weeronline meldt dat onder andere de provincie Gelderland een grote kans maakt op “een witte wereld op zondagochtend”. Daarbij wordt met name het zuidoosten van het land genoemd. Het KNMI meldt vrijdag dat er in die regio 5 tot 10 centimeter sneeuw kan vallen. Naast de mogelijke sneeuwval staat er ook veel wind.

KNMI: code geel

Het KNMI heeft een waarschuwing, code geel, afgegeven. Er is namelijk kans op gladheid door (natte) sneeuw. De waarschuwing geldt vooralsnog vanaf zaterdag 05:00 uur tot zaterdagavond 18:00 uur en is afgegeven voor 8 provincies, waaronder Gelderland.

Na het weekend wordt het (tijdelijk) kouder. De temperaturen liggen overdag net iets boven het vriespunt en ‘s nachts vriest het licht tot matig (-8). Het blijft droog.

Update 27-12-2014, 10:00 uur
De eerste centimeters sneeuw zijn inmiddels gevallen. Het is de eerste keer sinds februari 2013 dat er in deze regio weer sneeuw van betekenis valt. De sneeuw trekt in de loop van de middag en avond in zuidoostelijke richting weg.

Het KNMI waarschuwt zaterdag voor kans op gladheid en slecht zicht door (natte) sneeuw. Deze waarschuwing, code geel, is vooralsnog geldig van 08:00 uur tot 16:00 uur. Het instituut waarschuwt tegelijkertijd ook voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Update 27-12-2014, 16:00 uur:
In Groesbeek is 9 centimeter sneeuw gevallen. Het hoogste sneeuwdek werd om 13:00 gemeten, daarna was er sprake van lichte dooi. Dit laat weerman Theo Braam tegenover DeGroesbeek.nl weten.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Weeronline, KNMITags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Eindelijk Sneeuw komt ook wel ten goeden van de natuur en zeker vorst iedereen wordt ziek van dit weer.en de kinderen kunnen weer op een gezonder manier naar buiten spelen.en de bossen zien er dan ook mooier uit.Hoop wel dat de strooiwagens op tijd uit rijden gezien de vele ongevallen.En Piet zal zeker met mooier plaatjes komen op de Groesbeek.tenminste als het ook echt gaat sneeuwen en blijft liggen.

Peter

‘Strooien’ en “de sneeuw blijft liggen” gaat niet samen.

Je kunt ook alleen de wegen strooien Peter,en de rest blijft liggen.

anoniem

Wat verschrikkelijk die sneeuw ik zit de hele dag op de weg
Ik ben blij dat het weer weg is als het komt want de wegen zijn echt slecht berijdbaar
Maar goed er zijn mensen die kunnen de hele dag op hun luie reet blijven liggen
Voor kinderen is het geweldig dat het komt maar voor mij niet

stom

@anoniem Op de reet blijven liegen? ik zit er meest op .Maar je hebt gelijk .Voor de kinderen is het geweldig,maar ik zelf ben da ook niet kapot van. Da ik zelf ook mijn auto moet pakken om naar mijn werk te komen

anoniem de meeste zitten nu op hun reet omdat ze vakantie hebben,niet doen alsof jij alleen werkt.

jantje.

@anoniem, misschien even iets verder denken want er zijn veel mensen die het liefst de hele dag in de sneeuw zouden willen rijden als ze maar werk hadden! en dus zeker niet voor de lol ”de hele dag op hun luie reet blijven liggen ” zoals jij het zegt. Gr

Leol

Anoniem heb je bewust een baan gekozen dat je de hele dag op je reet kan blijven zitten omdat je anders vieze handjes krijgt
Denk eerst even na voor je wat zegt,maar daarom zeg je het ook anoniem zegt meer over jezelf,denk ik dan maar.

treffers2

piet je eerste winterse fotos zijn prachtig. daar ging het toch over of niet. rob jantje stom

Corné

Maar de zooi die vandaag achterbleef…als je voetganger of fietser bent bij ons in de Gemeente ben je je leven niet veilig.

En dat zegt treffers2,lees je reacties bij het voetballen is,jij veranderd ook nog wel is van onderwerp,dus waarom mogen wij dat niet.

De nachtboswachter

Mooier kiekjes om vakantie kaarten te maken voor toeristen 25 14 17 om de mug gemeente ook te promoten deze in de winter en zo seizoen gebonden kaarten laten maken door Piet Spanjes is maar een idee.zou de gemeente Groesbeek iets mee kunnen doen.

Keesje

Ijoahhhhhhhhh boswachtertje!

De nachtboswachter

Ik moet veel klachten aan horen van mensen omtrent het strooibeleid.in onze gemeente veel belangrijken plekken waar men zeker als eerste moet strooien.en sneeuw moet weg ruimen bij de paap dokterspost bejaarden tehuizen instellingen rond het gemeentehuis binnenveld dorpsplein om maar wat op te noemen.reageer maar.

Keesje

Nou boswachtertje, trek je laarzen en handschoenen aan en ga strooien met die handel! Geef eens het goede voorbeeld, en misschien volgen er meerdere…

De nachtboswachter

Nou Keesje heb ik al lang gedaan zelfs voor meerende oudere mensen die het ook waarderen.en al enkele dagen heel vroeg in de morgen terwijl jij nog niet weet dat er sneeuw ligt.want dan slaap jij denk ik nog.en neem er een voorbeeld aan Dag Kees.

Keesje

Nou boswachter, ik werk gewoon 40 uur in de week hoor en volgens mij kun jij dat niet zeggen. Als je dan al niks te doen hebt en je je eigen verveeld, dan ga je wellicht bij mensen zout strooien omdat je anders toch niks hebt te doen.. Alsnog een fijne jaarwisseling en dat je nog velen jaren in de nacht op het bos mag wachten!

wally

Piet de beste wensen
bedankt voor je foto’s van het afgelopen jaar
dat je dit jaar weer vele mooie foto’s mag maken

wpDiscuz