Feest van Licht: Groesbeekse familie betrokken bij mijlpaal

Het Feest van Licht bij Museumpark Orientalis telde zondag de 15.000e bezoeker. Het betrof een bezoeker uit een Groesbeekse familie.

De 15.000e bezoeker tijdens het Feest van Licht kwam uit een familie uit Groesbeek. Foto en rechten: Ed van Alem.

De 15.000e bezoeker tijdens het Feest van Licht kwam uit een familie uit Groesbeek. Foto en rechten: Ed van Alem.

Daarmee mag het kerstevenement bij museumpark Orientalis nu al een groot succes genoemd worden. Museumparkdirecteur Erna van de Ven: “Ik denk dat we hebben laten zien dat er een grote behoefte is aan een evenement in de decembermaand dat verder gaat dan de traditionele kerstfestijnen. Bij het Feest van Licht hebben we gezocht naar een combinatie van sfeer en inhoud en kennelijk zijn we daar in geslaagd.”

Het Feest van Licht, dat nog tot en met 4 januari duurt, is een evenement dat de traditionele kerststallententoonstelling in het museum heeft verrijkt met onder meer interviewprogramma’s met prominente gasten als Antoine Bodar, Rob Trip , Dries van Agt en Thomas Verbogt. Ook is er een Maria-ikonen- en zilvertentoonstelling, een kerstknikkerbaan, een kerstmarkt en een lichtroute langs onder meer een drijvende kerststal.

Feest van Licht werd mogelijk gemaakt met de hulp van vele regionale bedrijven. De familie Krijgsman uit Groesbeek werd zondag als 15.000e bezoeker gefeteerd met een grote bos bloemen. Van de Ven: “Het is bijzonder dat zoveel mensen de weg naar het museum hebben gevonden. Ook hiermee bewijst Orientalis haar bestaansrecht. Daar zijn we blij mee: als het aan ons ligt gaan we volgend het Feest van Licht nog mooier maken, zodat we de mensen nóg meer te bieden hebben.. Maar om dat te bereiken hebben we naast de steun van het publiek ook de steun andere partijen zoals de politiek nodig”.

De kerstmarkt beleeft 30 december de laatste dag, maar knikkerbaan, kerststallententoonstelling en lichtroute blijven tot en met 4 januari geopend.

Meer informatie: www.feestvanlicht.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Ik vond de knikkerbaan mooi en de zilvertentoonstelling had nog een gratis kaartje achter de hand van omroep Groesbeek.

Piet.

Nachtboswachter,is dat zilver daar nog te zien?

de nachtboswachter

ja Piet tot 4 januari als jij er weg blijft Piet welterusten.

De nachtboswachter

Piet Brinks heeft het zilver opgehaald om 5 uur.

wpDiscuz