Themamiddag “Archeologie van de Tweede Wereldoorlog”

Op dinsdag 20 januari 2015 organiseren de AWN Vereniging voor Vrijwilligers in de Archeologie tezamen met het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek een themamiddag ‘Archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Meer kennis en beleving’.

Aanleiding is het verschijnen van het themanummer ‘Archeologie van de Tweede Wereldoorlog’ van het blad Westerheem, het ledenblad over de Nederlandse archeologie. Verschillende lezingen en presentaties vullen het programma op deze dag. Er worden exemplaren van het themanummer overhandigd aan het Nationaal Instituut voor Militaire Historie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Programma

Op de middag spreken de directeuren Wiel Lenders (Bevrijdingsmuseum) en Tonnie van de Rijdt (AWN). Over de Tweede Wereldoorlog zijn er presentaties en lezingen van Ben Schoenmaker (Nederlands Instituut voor Militaire Historie), Jan van Doesburg (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Ruurd Kok (RAAP archeologisch adviesbureau) en Paul Klinkenberg (AWN Werkgroep WOII). Het programma is van 13:30- 16:30 uur.

Aanmelden

Voor leden en genodigden is toegang tot de themamiddag gratis. Geïnteresseerden betalen slechts entree aan het museum. Aanmelden voor deelname kan via [email protected] De aanmelding moet vóór 14 januari bij de AWN binnen zijn.

Over de AWN

De AWN geeft zes keer per jaar een archeologisch tijdschrift met de naam Westerheem uit. Dit is hét tijdschrift over de Nederlandse archeologie. Westerheem is een landelijk tijdschrift en informeert over verschillende archeologische onderwerpen door heel Nederland. De vereniging zet zich in als belangenbehartiger voor de Nederlandse archeologie en organiseert allerlei activiteiten voor leden en niet-leden om de archeologie voor iedereen bereikbaar te maken.

Over het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Het Bevrijdingsmuseum neemt de bezoeker mee in het verhaal van de Tweede Wereldoorlog: ervaar de aanloop van de oorlog en de bezettingstijd, vier de bevrijding en zie de wederopbouw van Nederland. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van vrijheid, democratie en mensenrechten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Broer den Boes weet er alles over.

wpDiscuz