Goed voornemen 2015: Beter afval scheiden

Als u afval goed scheidt kan het hergebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Dit is beter voor het milieu. Bovendien bespaart het u geld als u uw afval goed scheidt. U houdt namelijk minder restafval over. Misschien is het een goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Recyclewijzer

Gunt u afval een tweede leven? Maar weet u niet altijd in welke container of zak u het moet weggooien? De Recyclewijzer geeft hierover duidelijkheid. Zoek op een product of materiaalsoort en u weet meteen in welke container of bak u het afval moet aanbieden. Kijk op www.recyclemanager.nl of download de app.

Tip: Wees zorgvuldig

Wees zorgvuldig bij afvalscheiding. Stop bijvoorbeeld geen gloeilampen en ovenschalen in de glasbak en verwijder folie van folders voordat u ze bij het oud papier aanbied. Alleen dan kan uw afval goed gescheiden verwerkt worden. Heeft u nog tips voor afvalscheiding? Laat het ons weten via [email protected], onder vermelding van tip afvalscheiding.

Kijk! afval = grondstof

Samen met bewoners streven Dar en gemeenten in de regio naar minder restafval en meer hergebruik van grondstoffen. Het is belangrijk dat mensen zich er bewust van worden dat afval geen afval is, maar grondstof als u deze goed scheidt. Meer informatie over de campagne Kijk! afval = grondstof op http://www.dar.nl/kijkafvalisgrondstof

Meer informatie

Meer informatie over afvalscheiding, inzameldagen en aanbiedregels vind u op www.dar.nl, http://www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

En als de gemeente nu eens zorgt dat een firma als van Kesteren nu eens een schappelijke prijs zou rekenen per kilo afval dat je daar heen brengt. Dan voorkom je misschien die illegalen lossingen in onze prachtige bossen.

HENT

Helemaal mee eens Henk

Jennifer Janssen

@Henk:
Dat zal niet helpen. Sommige mensen plempen gewoon het afval ergens neer omdat het anders teveel moeite is.

De nachtboswachter

Nou het kost staatsbosbeheer jaarlijks tussen 20 en 50 duizend euro om de rotzooi van anderen op te ruimen.

lies

Henk dat vind ik ook. Van Kesteren is veel te duur. Ik had laatst 3 kleine emmers puin totaal woog dit 15 kilo en ik moest tien euro betalen.
Tarieven moeten echt wel aangepast worden.

De nachtboswachter

lies dat ligt aan deze gemeente.

Jennifer Janssen

Nee nachtboswachter, dat ligt aan de mentaliteit van diverse mensen.
Dat zijn wel die mensen die afval naast de afvalbakken gooit. Je kunt dan wel net zoveel bakken neerzetten, men gooit het toch ernaast.
Jaren geleden hadden onverlaten computerapparatuur in de sloot in Millingen gekieperd terwijl men die gratis iedere dinsdag bij de Gemeentewerf in Millingen aan kon bieden. Dat was blijkbaar teveel moeite.

De nachtboswachter

Jenniffer je heb gelijk de mentaliteit moet veranderen.

Toon

Nu nog iets aan de hondenpoep doen !!!!

lies

Toon dat vind ik ook. Ik ken er die alleen een hond hebben om bij de mensen in avond, s na binnen te kijken. Ze weten nog niet eens of ze een hond of een kip aan de lijn hebben.

wpDiscuz