Kreupele knuffels en beren met botbreuken in ziekenhuis

Beren met buikpijn, konijnen met kapotte knieën, apen met een gebroken arm, olifantjes met een loopneus.

logo_RadboudUMC_DGB

Bijna vijfhonderd kleuters afkomstig van diverse scholen uit Nijmegen en omgeving brengen hun gewonde of zieke knuffelbeer op maandag 9 en dinsdag 10 februari naar het beregezellige Teddy Bear Hospital in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Daar zorgen speciale knuffelbeerdokters er samen met de kleuters voor dat alle knuffels weer gezond het ziekenhuis verlaten.

Teddy Bear Hospital

In het Teddy Bear Hospital worden de kinderen en hun ‘zieke’ knuffelberen ontvangen door tweehonderd (para)medische studenten, die de rol van dokter op zich zullen nemen. Zij achterhalen in een vraaggesprek eerst wat er aan de hand is met de knuffel en gaan vervolgens met kleuter en knuffel naar de juiste afdeling in het Teddy Bear Hospital. Er zijn onder meer een knuffelOK, gipskamer, priklab, röntgenafdeling, verbandkamer en knuffelapotheek. De kleuters ervaren zo stap voor stap wat de dokters kunnen doen om hun zieke knuffel beter te maken.

Initiatief studenten Geneeskunde

Het ziekenhuis is voor veel kinderen een angstige en vaak onbekende plek. Kinderen voelen zich vaak niet op hun gemak en weten niet wat hen te wachten staat. Eén van de doelstellingen van het Teddy Bear Hospital is om kleuters kennis te laten maken met de gezondheidszorg en zo hun angst voor het ziekenhuis en ziek zijn weg te nemen of te verminderen. Voordat de kleuters het Teddy Bear Hospital bezoeken krijgen ze op school een korte introductie over het ziekenhuis, dankzij een ‘dokter in de klas’ bezoek. De kleuters bedenken zelf waarvoor hun knuffelbeest behandeld moet worden.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) en vindt jaarlijks in meerdere universitair medisch centra in Nederland plaats. Het Radboudumc neemt voor de twaalfde keer deel aan dit initiatief.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Wat zijn ze toch ook kundig tegenwoordig.toch wel belangrijk voor kinderen om angsten te over winnen.en kennis te maken met de gang van zaken binnen een Ziekenhuis.zouden ze mensen ook kunnen op vrolijker.

wpDiscuz