Carnaval 2015: Geen polsbandje? Geen alcohol!

Carnaval staat voor de deur en dat wordt in alle kernen van de gemeente Groesbeek/Berg en Dal uitbundig gevierd door groot en klein. Besloten is dat we in 2015 tijdens de carnaval in de hele gemeente, net als 2014, een polsbandje gebruiken dat aangeeft of iemand 18 jaar of ouder is en dus alcohol mag drinken.

Geen alcohol onder 18 jaar

Sinds 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Iemand die jonger is dan 18 jaar en alcohol in het bezit heeft (niet alleen op straat, maar ook in een horecabedrijf of feesttent), is persoonlijk strafbaar en kan hiervoor een boete krijgen van € 90,-.
Maar niet alleen de jongere zelf is in dat geval strafbaar. Ook degene die de alcohol verkoopt aan een minderjarige of iemand die het heeft ‘doorgegeven’ kan een boete oplopen.

Legitimatiebewijs mee

Iedereen tussen de 18 en 25 jaar oud krijgt een polsbandje. Wanneer hij/zij de kroeg/feesttent binnenkomt wordt zijn/haar identiteitsbewijs eenmalig door de zogenaamde ID-Swiper gehaald. Dit apparaat stelt de leeftijd vervolgens objectief vast. Is de persoon tussen de 18 en 25? Dan krijgt hij/zij een polsbandje omgedaan. Het bedienend personeel van alle horecagelegenheden ziet dan in één oogopslag of diegene alcohol mag drinken of niet.

Samenvattend

• Geen polsbandje = geen alcohol
• Neem een legitimatiebewijs mee.
• Het polsbandje blijft de gehele carnaval geldig…omhouden dus!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Jongeren vinden daar wel weer wat op.

Henk

Hoe zie je of iemand die zegt ouder te zijn dan 25????

wpDiscuz