Energielabel verplicht bij verkoop of verhuur

In februari 2015 ontvangen alle huiseigenaren in Groesbeek een brief van de rijksoverheid. In deze brief vindt u een voorlopig energielabel voor uw woning.

Het voorlopige energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning door het Rijk wordt ingeschat (van het meest zuinige groene A, tot het minst zuinige rode G). Huiseigenaren moeten dit label zelf laten omzetten in een definitief label. Dit definitieve label is tien jaar geldig. Het aanvragen van een definitief energielabel kost u enkele tientjes en kan via www.energielabelvoorwoningen.nl.

Wanneer u uw huis wilt verkopen of verhuren bent u verplicht om uw definitieve energielabel te tonen aan koper of huurder. Doet u dit niet dan kan u dat een boete tot € 405,- opleveren. De Inspectie voor de Leegomgeving en Transport (ILT) voert de controles uit.

Meer informatie

Meer informatie over het label vindt u op www.energielabelvoorwoningen.nl en op www.rijksoverheid.nl. Of op de website van Vereniging Eigen Huis: www.eigenhuis.nl/energie-wijzigingen-2015. Wanneer u vragen heeft over de ispectie of handhaving kunt u contact opnemen met de ILT via http://www.ilent.nl/contact of telefoonnummer 088-4890000.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek/Berg en DalZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klaas

moet weer geld kosten g v d

Piet.

Krijgen huurwoningen ook zo’n label?

stom

Piet dit kan oosterpoort of hv zelf betalen.

De nachtboswachter

Aan alles willen ze Geld verdienen

Theo

Hoe weet de rijksoverheid welke materialen er zijn verwerkt in een woning bij het uitgeven van een voorlopige energielabel ?

Lady

Ja, dat vraag ik me ook af Theo.

jantje.

De overheid weet ook niet of en hoe een woning geisoleerd is, er wordt alleen naar het bouwjaar en type woning gekeken voor het voorlopige label. En om het definitieve label te verkrijgen wordt er wel gekeken naar de evt. isolerende maatregelen van de woning. Vindt het maar een vreemde gang van zaken. Gr

truus

Natte vingerwerk van de overheid, zoals bij veel zaken

bosbes

Mensen, niks mee doen, zolang je je huis niet verkoopt ben je nergens toe verplicht. Dat zo’n label maar een paar tientjes kost, zegt natuurlijk al dat het helemaal niks voorstelt. Wel een leuke inkomstenbron voor de adviesburootjes.

wpDiscuz