Regiotaxi rijdt weer op schema

De herstart van Regiotaxi Gelderland dit weekend heeft geen grote problemen opgeleverd.

Vanaf zaterdag is het vervoer weer geleidelijk op gang gekomen. Daarbij is voorrang gegeven aan de meest kwetsbare reizigers: rolstoelgebruikers, visueel gehandicapten en ziekenhuisvervoer. Het is het weer voor iedereen mogelijk om ritten te bestellen bij Regiotaxi Gelderland.

Gedeputeerde Conny Bieze: “Ik ben blij dat we samen met de nieuwe vervoerders de regiotaxi in drie dagen weer in beweging hebben gekregen. Sinds maandag rijdt de regiotaxi weer volgens schema. We hopen wel dat de reizigers een handje helpen. Reizigers verzoeken we zo vroeg mogelijk de rit te bestellen. Bij voorkeur een dag van tevoren.”

Noodscenario

Vervoerder Willemsen de Koning heeft dinsdag per direct het regiotaxivervoer gestaakt. De afgelopen dagen heeft Regiotaxi Gelderland dag en nacht gewerkt aan de uitvoering van het noodscenario voor vervangend vervoer. De ritten worden sinds zaterdag uitgevoerd door DVG BV voor de regio’s FoodValley en Rivierenland. Noot BV Ede doet dat in de Achterhoek en Connexxion in de Stedendriehoek.

Dienstregeling

Regiotaxi Gelderland doet er alles aan om de dienstverlening zo snel mogelijk weer op het normale niveau terug te brengen. Zo maken veel chauffeurs vandaag de overstap van het oude naar nieuwe vervoersbedrijf. Gedeputeerde Bieze: “Maar het zal nog even wennen zijn. Soms krijgt de reiziger de vraag of een ander begintijdstip ook mogelijk is. Soms duurt een rit iets langer. We vragen de reizigers daarvoor om begrip.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Yes dan kunnen we weer gezellig met de taxi

wpDiscuz