Binnentuin Hospice Bethlehem Nijmegen vernieuwd

De binnentuin van het Hospice Bethlehem in Nijmegen voldeed niet meer aan de kwalificatie ‘mooi en verzorgd’. Onlangs is daar de binnentuin dan ook geheel vernieuwd.

Werkzaamheden_JCI_Hospice_Bethlehem-DGB

Goede doelenbeurs

In het kader van ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ heeft het hoveniersbedrijf “De Overhaag” uit Leuth haar medewerking aan het Hospice aangeboden. Tijdens de ‘goede doelen beurs’ heeft er namelijk een match plaats gevonden tussen de vraag van Bethlehem en het aanbod van het hoveniersbedrijf. De goede doelen beurs is een ontmoeting tussen hulpvragen van maatschappelijke instanties en de mogelijkheden van ondernemers bij wie het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.

“Handen uit de mouwen”

Een ontwerp werd gemaakt en vele materialen en diensten werden gratis aangeboden. Op 11 februari werd er een boom geveld en nu moest alleen de grond nog verwijderd worden en nieuwe terrassen en paden worden aangelegd. Daar gaat veel arbeid in zitten. Vele handen waren nodig! Ivo Hermsen, directeur van de Overhaag, was inmiddels zo enthousiast geworden dat hij zijn medeleden van de Junior Kamer Nijmegen (JCI) heeft opgeroepen om ‘de handen uit de mouwen’ te steken.

Werkzaamheden_Hospice_Bethlehem-DGB

Vernieuwd

Op zaterdag 21 februari hebben 15 leden van de JCI samen met de vrijwillige leden van de tuinploeg van het Hospice tussen 08:30 uur en 16:30 uur de kou getrotseerd en zich warm gewerkt en letterlijk een steentje bij gedragen. Dit alles onder de regie van medewerkers van het Leuthse hoveniersbedrijf die deze dag ondersteuning kregen van medewerkers en materiaal van aannemersbedrijf Spann-Eerden uit Millingen aan de Rijn.

Hospice Bethlehem en Kalorama

Hospice Bethlehem bestaat sinds 2003 en maakt deel uit van zorginstelling Kalorama in Beek-Groesbeek. Het is één van de twintig highcare hospices in Nederland. Het biedt plaats aan tien mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en waarbij thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Op dit moment ondergaat het hospice een grote renovatie, waardoor men tijdelijk naar Kalorama is verhuisd. Woensdag wordt het gerenoveerde pand aan de St.Anthoniusplaats 10 in Nijmegen weer in gebruik genomen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Kijk hier word ik vrolijk van dank aan hoveniers bedrijf de Ovenhaag.en alle die aan dit mee werken Respect.

wpDiscuz