Raad gaat bestemmingsplan Thornsche Molen vaststellen

De herbouw van de Thornsche Molen nabij Leuth kan dit jaar beginnen. De raad zal het bestemmingsplan deze maand vast gaan stellen.

Thornsche_Molen_Ooijpolder_Leuth-DGB

Het betreft een herbouw van de 15e eeuwse kokerkorenmolen, die op 23 september 1944 tijdens Market Garden is verwoest. Er wordt een toeristisch overstappunt gerealiseerd met een bezoekers- en informatiecentrum en een restaurant, in de onderbouw van de molen. Er zullen minimaal 37 parkeerplaatsen aanwezig zijn.

Het project is een initiatief van Stichting Thornsche Molen. De stichting, opgericht in 2006, is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden, want de molen moet namelijk dit jaar nog gerealiseerd worden. Met de bouw zelf kan men in mei beginnen, zodat de molen uiterlijk in december 2015 gereed is.

Sprake is van een bijzonder project waarbij de realisatie mogelijk is gemaakt door het verstrekken van subsidies en bijdragen, ook vanuit Duitsland. De kosten bedragen zo`n 1 miljoen euro. De gemeenteraad van voormalig Ubbergen heeft zich tijdens de voorbereidings- en ontwerpfase, die voor de herindeling doorlopen is, positief uitgesproken over de herbouw van de molen.

Het project draagt bij aan de regionale recreatieve behoefte en in het bijzonder die van wandelaars en bezoekers van de Ooijpolder / De Duffelt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Raad gaat bestemmingsplan Thornsche Molen vaststellen

Reageren is niet toegestaan.