VVD: “Verkiezingen PS geen prioriteit bij College”

Op 18 maart zijn er weer verkiezingen.

Verkiezingsbord_PS_WS_2015-DGB

Ditmaal voor Provinciale Staten en Waterschap. De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn dubbel belangrijk, want u kiest niet alleen wie er in het bestuur van de Provincie komen, maar ook indirect wie er als senatoren in de Eerste Kamer komen.

“Schandalig”

De VVD Rijk van Nijmegen is ernstig ontstemd over het ontbreken van verkiezingsborden. De fractievoorzitter van die partij heeft bij het college al meerdere malen haar beklag gedaan. Tot nu toe zonder resultaat. “Ik vind het werkelijk schandalig dat er in het centrum van Groesbeek, bij het gemeentehuis, GEEN verkiezingsborden zijn”, aldus fractievoorzitter Mechteld ten Doesschate. “Veel mensen vragen waarom er in het centrum van Groesbeek niets te zien is. Ik begrijp dat de lokale partijen het geen lor kan schelen en dat er daarom blijkbaar geen urgentie is.”

Acrobaat

Kandidaat-Waterschappen Eijte Jansma en VVD-afdelingsvoorzitter Marc Loosschilder zijn eveneens verontwaardigd. De verkiezingsborden die er staan zijn te klein, veel te hoog en alleen maar bereikbaar met een lange ladder, zeggen Loosschilder en Jansma. Eerstgenoemde geeft daarbij als plakker sarcastisch aan “geen acrobaat bij het Russisch Staatscircus te zijn”. Volgens Jansma kan er “geen A2’tje meer bij”.

Niet te vinden

De borden moeten dan door de plakploegen nog wel gevonden kunnen worden. Het bord in Beek (tegenover het Höfke) en het bord in Ooij (tegenover De Sprong) stonden volgens de VVD niet op de aangegeven plaats. Het bord in Groesbeek bleek er helemaal niet te zijn. De plakploegen hebben zich suf gezocht naar deze borden. Eerder was het bord op de Stekkenberg al gesneuveld. “De meest belangrijke locaties in Ubbergen en in de kom Groesbeek worden gedomineerd door leegte of aannemersborden.” “Droefneus”, noemt VVD het.

Zelf beplakken

Het is volgens de VVD onbestaanbaar dat er zo met deze verkiezingen wordt omgegaan. De VVD pleit er voor dat de buitendienst bij volgende verkiezingen de borden weer zelf beplakt. Politieke partijen kunnen dan, net zo als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, hun posters afgegeven bij het gemeentehuis.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Zijn ze helemaal van de pot.. om gemeenschapsgeld ervoor in te zetten.. volgens mijn sporen ze niet die gasten van VVD

Beste voor de VVD zou zijn wanneer er voorlopig helemaal geen verkiezingen zijn.

Henk. S

VVD , vereniging van dieven , dit zegt alles hoeft niks meer aan toegevoegd te worden , en klopt helemaal.

wpDiscuz