Museumpark Orientalis weer geopend

Museumpark Orientalis is sinds deze maand weer geopend met drie nieuwe aanwinsten, waaronder een replica van een Liburna op ware grootte.

Maquette route Orientalis. Foto en rechten: Museumpark Orientalis.

Maquette route Orientalis. Foto en rechten: Museumpark Orientalis.

Liburnae waren de middelgrote Romeinse patrouilleschepen, van de Romeinse marine. Hierbij is een begeleidende expositie ingericht.

Verder heeft het museum een depot met bijzondere schatten waaronder kunstwerken geïnspireerd op de vorm van het paasei. Ruim 70 van deze paaseieren worden opgesteld in hetBinnenmuseum. Vanaf 14 maart zijn beide exposities te zien.

Orientalis heeft vanaf dit jaar een speciale maquette route, met aandacht voor gebouwen uit Mesopotamië, het Bijbelse Israël, het Oude Egypte, de klassieke oudheid en de begintijd van de Islam. Misschien wel de mooiste maquette staat in het Egyptisch Huis. Deze toont het leven aan de Nijl, levensader van het Oude Egypte. Zonder de Nijl zou Egypte slechts een stuk woestijn zijn in plaats van een van de meest kunstzinnige beschavingen uit de oudheid. Onder meer te zien is hoe aan de oever druiven en graan werden verbouwd en hoe daar wijn van werd gemaakt en bier van werd gebrouwen.

Routeboekje is voor € 1,50 aan de kassa te koop. Meer info over het museumpark op www.museumparkorientalis.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Museumpark Orientalis weer geopend

Reageren is niet toegestaan.