Zoektocht naar snelste karter regio Nijmegen

Zaterdag 21 maart klinkt het zesde startschot van de zoektocht naar één van de acht snelste karters van Nederland.

Red_Bull_Kart_Fight_Nederland_persfoto-DGB

Na Roosendaal, Leeuwarden, Middelburg, Eindhoven en Echt is ANAC Indoor Karting & Paintball Nijmegen aan de beurt. Tijdens deze kwalificatiewedstrijd krijgt Nederlands karttalent de kans om zichzelf te meten aan ander racetalent uit de regio en een startplek te bemachtigen in de nationale finale. De regels zijn simpel: wie de snelste tijd klokt, wint. De winnaar van deze nationale strijd, vertegenwoordigt ons land tijdens de Red Bull Kart Fight World Final in Oostenrijk, waar karttalent vanuit de hele wereld het tegen elkaar opneemt. Iedereen van 14 jaar en ouder (en langer dan 1,50 meter) kan zich inschrijven voor de kwalificatiewedstrijden van Red Bull Kart Fight.

Wedstrijdformat

Alle coureurs rijden 2 heats en hebben dus 2 kansen om de snelste rondetijd neer te zetten. Iedereen vanaf 14 jaar en ouder is welkom en kan zich inschrijven voor Red Bull Kart Fight via redbull.nl/kartfight. Uiteindelijk draait het allemaal om één ding: wie wordt de snelste karter van Nederland?

Max Verstappen

Vrijwel iedere coureur begint ooit in de kart, zo ook F1 coureur Max Verstappen. Van jongs af aan werd het racen hem met de paplepel ingegoten door zijn vader en F1 coureur, Jos Verstappen. Vanaf het moment dat Max zelf achter het kartstuur kon kruipen, bleek dat ook hij het racetalent bezat. Hij is begonnen als karter en maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1 bij het opleidingsteam Scuderia Toro Rosso.

Overige locaties Red Bull Kart Fight kwalificaties

Er volgen nog 2 kwalificaties. Deze worden op onderstaande locaties georganiseerd.

• Zondag 22 maart: Coronel Karting – Huizen
• Zaterdag 4 april: van der Ende Racing Inn – Poeldijk

Meer info op redbull.nl/kartfight

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zoektocht naar snelste karter regio Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.