Paasochtendwandeling bij Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis organiseert in de vroege ochtend van eerste Paasdag een evenement waarbij de deelnemers in de voetsporen van Jezus meegaan.

Paasochtendwandeling. Foto en rechten: Museumpark Orientalis.

Paasochtendwandeling. Foto en rechten: Museumpark Orientalis.

Nog voor zonsopgang wandelt men langs de kruiswegstaties, de stilte slechts onderbroken door zang. Bij het Lege Graf begroet de Verrijzenis de zonsopgang. Aansluitend kan men aanschuiven aan een uitgebreid paasontbijt in de Romeinse Herberg.

Oorspronkelijk was de Heilig Land Stichting gewijd aan de geboorte van Jezus en aan de stille week. Het lijdensverhaal werd verbeeld in een route die begon bij de Kerk Van het Laatste Avondmaal en die vervolgens verder liep langs Getsemane, Het Huis van de hogepriester Kajafas, Het Paleis van Pilatus en langs een reeks taferelen van de laatste voettocht van Jezus, naar Golgotha en vervolgens het Lege Graf en de Hemelvaartskoepel. Nog steeds wordt juist gedurende de stille week de Heilig Land Stichting bezocht.

Info

Zondag 5 april
Aanvang: 05:30 uur
Start stipt om 05:45 uur

Aanmelden verplicht

Kan tot 1 april tot 12.00 uur via de website of bel 024-3823110, afd. Reservering. De museumkaart is bij dit evenement niet geldig en pinnen is niet mogelijk.

• Kind (t/m/ 15 jaar) € 15 p.p. (entree + wandeling + paasontbijt)
• Volwassene € 17,50 p.p. (entree + wandeling + paasontbijt)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Paasochtendwandeling bij Museumpark Orientalis

Reageren is niet toegestaan.