Verwelkom de lente met een #zwerfie

Het is bijna lente, het seizoen waarin de natuur weer in al haar schoonheid tot leven komt.


Groesbekers kunnen genoeg “zwerfies” maken. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Zin om de lente te verwelkomen en moeder natuur een kadootje te geven? Op 20 maart is het zwerfie-dag, een mooie gelegenheid om middels een #zwerfie te laten zien dat je een schone wereld belangrijk vindt.

Een zwerfie is een stukje zwerfafval wat je opraapt, vervolgens fotografeert als je het opruimt en daarna op social media (Twitter, Facebook of Instagram) post onder vermelding van de hashtag #zwerfie. Het woord werd in 2014 door het Prisma-woordenboek uitgeroepen tot het nieuwe woord van het jaar. Het is afgeleid van de bekende selfie

Zwerfie-dag is een initiatief van Stichting KLEAN. Het is geen dag waarop mensen wordt gevraagd om Nederland schoon te maken, maar om slechts één dingetje op te rapen. Achterliggende filosofie is dat als 25 procent van de mensen dit elke dag zichtbaar doet, dat ons land dan snel schoon is en blijft. Niet alleen doordat er wordt opgeruimd, maar ook doordat inmiddels is aangetoond dat dit leidt tot bewustwording en mensen daardoor minder afval op straat gooien.


FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet.

Ik dacht dat die dag op woensdag 18 maart was,de dag van het stemmen,door de juiste te stemmen kan de bezem eens flink door Nederland.

wpDiscuz