Bouw Thornsche molen kan van start

De Stichting Thornsche Molen en de gemeente Groesbeek hebben donderdagavond de zogeheten anterieure overeenkomst ondertekend.

Thornsche_Molen_Ooijpolder_Leuth-DGB

Daarin staan alle afspraken die gemaakt zijn om van start te kunnen gaan met de ontwikkeling van de Thornsche molen nabij Leuth.

Al sinds 2006 zet de stichting zich in voor herbouw van de Thornsche molen. Daarbij was de financiële haalbaarheid het grootste struikelblok. Nu bijna tien jaar later is het dan eindelijk zover. Door subsidies van de provincie, de stadsregio en de voormalige gemeente Ubbergen èn dankzij particulieren en instanties (obligaties) is het plan nu officieel financieel haalbaar.

Wethouder Ria Barber is blij met de goede afloop: “Ik vind het geweldig dat de stichting dit bereikt heeft. Hulde aan alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet”. De bouw van de Thornsche molen kan nu eindelijk van start. Het bestemmingsplan wordt later vanavond nog vastgesteld.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bouw Thornsche molen kan van start

Reageren is niet toegestaan.