Meivakantie = Romeinenweek in Orientalis

De meivakantie staat in Museumpark Orientalis in het teken van: een Romeins schip op het droge.

Museumpark_Orientalis_entree_muur-DGB

Ga van 2 t/m 10 mei op ontdekkingstocht naar een bijzondere periode uit de lokale geschiedenis. Maandag 4 mei is Museumpark Orientalis gesloten.

In Orientalis ligt een replica op ware grootte van een Romeins schip. Dit schip en de bijbehorende tentoonstelling maakt een stukje van de Romeinse rijksgrens –de Limeszichtbaar en tastbaar. Het Romeinse rijk had nooit zo groot kunnen worden zonder scheepvaart. Goed getrainde legioenen marcheren sneller over de weg, de meest andere zaken verspreiden zich makkelijker via de waterwegen. De goederen, mensen, ideeën en religies uit het Middellandse Zeegebied, zouden nooit zo verspreid zijn geraakt als de Romeinen enkel gebruik hadden gemaakt van hun wegennetwerk.

Kinderen kunnen bij de tentoonstelling leren om touwslager te worden, zelf netten breien en Romeinse spelletjes spelen. In de Romeinse straat kunnen zij leren weven, vilten, spelletjes spelen en de Romeinse tuin bezichtigen want die staat in bloei.

Daarnaast kunnen bezoekers de feesten van het voorjaar ontdekken. In het museumpark staan feesttafels gedekt voor de grote feesten van jodendom, christendom en islam. Bij de kassa is een routeboekje voor 1 euro verkrijgbaar met achtergrond informatie over de feesten van het voorjaar.

Een schip op het droge is een onderdeel van de Romeinenweek. Tijdens deze week vragen de organisatoren van de Romeinenweek aandacht voor het rijke Romeinse erfgoed van ons land. Met uiteindelijk doel de nominatie van de Romeinse Limes in Nederland voor de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T +31-24-3823110
F +31-24-3823111
E [email protected]
W www.museumparkorientalis.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Meivakantie = Romeinenweek in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.