Boosheid in Beek over werkzaamheden Verbindingsweg

Inwoners en ondernemers uit Beek-Groesbeek zijn ontevreden over de uitvoering van de werkzaamheden aan de Verbindingsweg in het dorp.

Niet volgens plan

Het hele project verloopt niet volgens plan. De werkzaamheden, bestaande uit 3 fasen, zijn in oktober 2014 gestart en zouden eigenlijk in maart 2015 klaar moeten zijn. Dit is in eerste instantie verschoven naar mei, maar dat blijkt nu 12 juni te worden. Voornaamste oorzaak van deze uitloop zijn ondergrondse leidingen die door de netbeheerder verlegd moeten worden. Daarnaast vallen de kosten ook nog eens € 185.000,- hoger uit.

Ecoduiker

Deze week start fase 3. Dit houdt in dat de kruising Verbindingsweg, Hazendonklaan, Gelderhorstlaan voor 7 weken wordt afgesloten. Dit zorgt voor een slechte bereikbaarheid binnen het dorp. In die periode wordt een ecoduiker aangelegd. Dat is een doorgang voor water, waarin ook kleinere diersoorten zoals amfibieën, egels, e.d. kunnen doorsteken. De aanleg van een ecoduiker is verplicht vanuit het Waterschap.

Ondernemers

Er is kritiek op de communicatie omtrent het project; inwoners en ondernemers zouden niet goed worden geïnformeerd en men ondervindt veel hinder van de slechte bereikbaarheid van winkels. Ondernemers zijn volgens wethouder Ria Barber goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. “Middels gesprekken en een brief met gegevens, ook van de projectleider (..) Er zijn meerdere gesprekken geweest met de ondernemersvereniging in Beek. Er is aangegeven dat het huidige punt lastiger wordt qua afsluiting. Het is vier minuten omrijden, maar volgens ons nog steeds goed te doen”. Een bypass behoorde tot de mogelijkheden, maar dat zou nog eens € 100.000,- extra kosten. “Dat was niet haalbaar. Dat vonden wij voor die 7 weken niet te doen”, legt Barber uit.

Voor Berg en Dal: “Meer inzet”

Jos Peters van de fractie Voor Berg en Dal was niet te spreken over de huidige stand van zaken. “Ik merk op dat de afspraken steeds niet worden nagekomen. Dit stoort ons enorm. Ik vind 7 weken voor de aanleg van een ecoduiker veel en veel te lang. Niet alleen voor inwoners, maar ook voor ondernemers die daar omzetverlies door hebben. De aannemer moet de handen uit de mouwen steken. Ik zie daar 4 mensen werken, dat lijkt me niet voldoende. Er is meer inzet nodig”, zei hij. Sneller werken kan volgens Barber echter niet; er stonden 9 weken voor de huidige werkzaamheden, dat is door dagelijks langer te werken al ingekort naar 7 weken.

Aandacht voor veiligheid

CDA-fractievoorzitter Rob Verheijen vult aan: “Ik wil naar aanleiding van de huidige omleidingsroute aandacht vragen voor een stukje veiligheid. Daar gaan problemen ontstaan met vrachtverkeer en met bussen. Daar moeten aanvullende maatregelen genomen worden. Het is daar heel smal, een 30 km-zone en daar moet met name met de aanwonenden van de Rijksstraatweg goed over gecommuniceerd worden”. Vrachtwagens komen nu op plaatsen waar ze eigenlijk niet kunnen komen en zouden al schade aan wegen rondom de winkels hebben veroorzaakt.

De gemeenteraad wacht al twee maanden op een beloofde aanvullende notitie over de stand van zaken. “De raad wordt niet goed geïnformeerd”, stelden enkele raadsleden. Wethouder Barber gaf aan dat er iets mis is gegaan en dat de memo snel naar de raad wordt gestuurd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De bekenees

laat de politie maar eens kijken wat er per dag. Vooral als de school begint of eindigt afslaat ter hoogte van de fietstunnel (marterplein) ouders die in Duitsland wonen rijden hier af en aan. Is verboden boetes kosten 160,00 euro.
Kassa beuren die handel!

Piet

Jan Poelen,de oud wethouder,had men er even naar moeten laten kijken,die heeft er verstand van,en van planning.

wpDiscuz