Koninklijke onderscheiding 2016: vóór 8 juni aanmelden

Voor Koningsdag 2016 wil de gemeente nu al uw aandacht vragen. Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding volgend jaar, dan wordt u verzocht zich vóór 8 juni as. bij de gemeente te melden.

Een koninklijke onderscheiding wordt toegekend als iemand bijzondere dingen voor de maatschappij heeft gedaan. Daarvan is sprake wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze, die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Dit kan ook betrekking hebben op het stimuleren van anderen of het leveren van opvallende prestaties of werkzaamheden, die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Wanneer u de overtuiging heeft dat iemand in aanmerking komt voor deze vorm van publieke waardering, dan kunt u die persoon voordragen bij de burgemeester van de gemeente Groesbeek – Berg en Dal. Daarvoor is een speciaal voorstelformulier beschikbaar. Het is raadzaam om tevoren contact op te nemen met de gemeente om na te gaan of uw aanvraag kansrijk is.

Daarvoor en voor andere vragen over koninklijke onderscheidingen kunt u terecht bij mevrouw M. van Leest, tel. 024-3013836, [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

ik zie beneejt of ik d`r bej zit daanderjoar.

Jan Norp

Henk, Als je in aanmerking wil komen moet je wel onder je volledige naam reageren op De Groesbeek. Al die anonieme inzenders vind ik maar slappelingen.

henk

Is ook zo Jan, maar wie zegt mij dat jij Jan Norp bent?
Dan moet je een foto erbij doen, een email adres en een ID kaart.
Okay misschien heb jij er al een ( lintje o.i.d. ) maar anders mag je ook op het lijstje, mits je de echte Jan Norp bent die met name de oudere Groesbekers wel kennen.

wpDiscuz