Giro d’Italia 2016 mogelijk door Groesbeek-Berg en Dal

De Giro d’Italia trekt volgend jaar mogelijk door de nieuwe fusiegemeente Berg en Dal.

Giro_Ditalia_logo-DGB

Giro start in Gelderland

Er wordt de laatste tijd regelmatig gespeculeerd over het parcours van de Ronde van Italië in 2016. De start ervan, die meer dan 10 miljoen euro kost, is namelijk in onze regio en wordt naar verwachting in het Hemelvaartsweekend van mei 2016 gehouden. Gelderland staat dan drie dagen lang in het teken van de Italiaanse wielerronde, die in Apeldoorn begint. De tweede en derde etappe zijn in Arnhem en Nijmegen.

Gemeente betrokken

Een medewerker van de gemeente Groesbeek-Berg en Dal heeft al een informatiebijeenkomst van de organisatie bijgewoond, laat het college weten naar aanleiding van raadsvragen van de PvdA. Men blijft de ontwikkelingen in de gaten houden, omdat het nagenoeg zeker is dat de Giro de nieuwe gemeente aandoet. Dit komt door klimmetjes als de Oude Holleweg, Zevenheuvelenweg, Oude Kleefsebaan en Van Randwijckweg, die ook bij de organisatie bekend zijn. Het college van burgemeester en wethouders probeert waar mogelijk invloed uit te oefenen. In de loop van dit jaar zal het definitieve parcours bekend worden.

Giro d’Italia

De Giro d’Italia is één van de drie Grote Rondes. In 1909 is deze ronde voor het eerst verreden. Het is de nummer 2 wielerwedstrijd van de wereld, na de bekende Tour de France. De derde grote ronde is de Vuelta (Ronde van Spanje). In 2002 (Groningen) en 2010 (Amsterdam) startte de Giro ook in Nederland.

Sportzomer 2016

Het betreft voor onze regio in ieder geval een flinke Sportzomer te worden. Naast de komst van de Giro, worden in 2016 ook de Special Olympics (Wijchen, Groesbeek, Nijmegen) en de 100e Vierdaagse gehouden. Daarnaast is er uiteraard ook het EK 2016 in Frankrijk.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

blijft pijnlijk om te lezen, Berg en Dal. Daar gaat onze Groesbeekse eer. Zal nog wel erger worden, helaas.

Fietspad naast de oude spoorlijn direct verbreden!! 😉

Wat gaat dit de gemeente wel niet kosten, laat ze dit maar besteden de zorg.
De sport kost Nederland al veel te veel geld.
In de tijd van bezuinigingen is dit niet goed om hier geld aan uit te geven.

fietser

Tja Henk je zal er toch aan moeten wennen. Overigens liggen genoemde straten, op een gedeelte van de Zevenheuvelenweg na, in Beek en Berg en Dal. En daar komt wel vaker een wielerronde voorbij!!! @Ger Voor een paar centen kunnen we toch mooi onze nieuwe gemeente Berg en Dal op de kaart zetten. Vanuit toeristisch oogpunt gezien, een kanshebber om met beide handen aan te pakken.

hansie

Toch zeker niet van onze belastingcenten!
Komen er straks nog meer aso wielrentoeristen omdat hier ooit een wedstrijd is geweest.

Optiefen met al die wielrenners.
Gaan we toch zeker niet voor betalen umme.

Leol

Fietser ik dacht dat groesbeek al aardig op de kaart stond voor dat de nieuwe gemeente aan de orde was.
En niet alleen in NED.

fietser

@Leol Dat heb je mooi goed. Het is alleen even de vraag welke kaart! In een grijs verleden heb eens gesolliciteerd bij de douane. Op het moment dat ik de heren moest vertellen dat ik in de gemeente Groesbeek woonachtig was, en nog steeds ben overigens (geboren en getogen Groesbeker volgens mijn paspoort), fronste er menig wenkbrauw.

knilles

Ongelooflijk sommige reacties. De op één na grootste wielerkoers ter wereld komt misschien door je dorp (hoe t ook heet) en er wordt gezeurd over ‘wat dat wel allemaal niet mag kosten’. Zo triest.

wpDiscuz