Kalorama Wandeltocht 2015

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015 zal voor de 77e keer de Kalorama wandeltocht worden gelopen. We starten vanuit het Kulturhus Beek aan de Roerdompstraat 6, 6573 BH Beek-Ubbergen.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan extra activiteiten voor het welzijn van de bewoners van zorginstellingen van Stichting Kalorama. De Kalorama Wandeltocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van vrijwilligers.

De mooiste wandeltocht

De routes leiden de wandelaars onder andere door Beek-Ubbergen, de prachtige Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard zal er ook geklommen moeten worden door het heuvellandschap van Berg en Dal, waarbij alle wandelaars verpleeghuis Kalorama zullen aandoen. (Foto’s 2014).

Ontspannend en tegelijkertijd goed voor de conditie!

Steeds meer mensen ontdekken het wandelen. Wandelen past prima binnen een gezonde leefstijl. De overheid adviseert om dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen. Dagelijks matig intensief bewegen zorgt voor een verlaging van het LDL-cholesterol, een verhoging van HDL-cholesterol in het bloed, een betere suikerregulatie, een goede gewichtsbeheersing, een verlaging van de bloeddruk, sterke botten en vermindering van stress.

Speciale pendelbus CS Nijmegen naar Beek voor Kalorama wandelaars

In de ochtenduren op zondag rijdt er een speciale pendeldienst van het Centraal Station Nijmegen (ingang Hotel Mercure) naar het startpunt in Beek, zodat de deelnemers op tijd kunnen starten. De vertrektijden zullen in de loop van mei 2015 bekend worden.

Toegang en parkeren

Door de gemeente Groesbeek-Berg en Dal worden een aantal herinrichtings projecten uitgevoerd. Deze wegwerkzaamheden zorgen voor een aantal omleidingen en voor minder parkeervoorzieningen dan normaal het geval is. Klik hier voor meer informatie van de gemeente.

Meer info op www.kaloramawandeltocht.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Peter Gerrist

IK wil weten of de zaterdag en zondag 30 km twee verschillende routes zijn.

wpDiscuz