Zwemseizoen 2015 van start

De provincie Gelderland komt bij de start van het zwemseizoen 2015 met een actuele zwemwaterfolder. In deze folder staat informatie over de belangrijkste Gelderse dagrecreatiegebieden en natuurzwemplassen en over veilig zwemmen.

Wylerbergmeer in Beek. Foto: Zwemwater.nl

Wylerbergmeer in Beek. Foto: Zwemwater.nl

Vanaf mei is de folder onder andere verkrijgbaar bij gemeentehuizen, bibliotheken, VVV’s, campings en hotels. In de folder is ook informatie te vinden over de meest voorkomende gezondheidsklachten die door het zwemmen in zwemplassen kunnen optreden en informatie over het melden van klachten over het zwemwater.

Informatieborden zwemwater

Alle officieel aangewezen zwemplaatsen zijn te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie. Op het bord staat een plattegrond met daarop de zwemzone. Tevens wordt op deze informatieborden de zwemwaterkwaliteit van het gebied weergegeven in een klasse. De indeling van zwemwateren in verschillende klassen (uitstekend, goed, aanvaardbaar en slecht) gebeurt op basis van een gemiddelde van de waterkwaliteit over vier jaar. Dit kan afwijken van de actuele waterkwaliteit. In de klasse ‘slecht’ lopen mensen in verhouding een groter risico ziek te worden door het zwemwater dan in de klasse ‘uitstekend’.

Zwemwater.nl

Op de landelijke site www.zwemwater.nl staat actuele informatie over alle zwemwaterlocaties in Nederland. De waterkwaliteit van locaties binnen onze gemeente zijn vooralsnog aanvaardbaar tot uitstekend. Actuele informatie is ook te vinden op teletekst pagina 390 van Omroep Gelderland en teletekst pagina 725 van de NOS.

Zwemmen in rivieren

Bij hoge zomerse temperaturen trekken ook veel mensen naar de vele strandjes langs de grote rivieren als de Waal, de Rijn, de IJssel en de Maas. Het zwemmen in de grote rivieren, maar ook in kanalen, kan echter levensgevaarlijk zijn. Rijkswaterwaterstaat waarschuwt voor de grote risico’s die het zwemmen in de grote rivieren met zich meebrengt. De provincie adviseert daarom uitsluitend op aangewezen zwemplaatsen te zwemmen.

Zwemmen blijft overigens altijd op eigen risico.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zwemseizoen 2015 van start

Reageren is niet toegestaan.