Nationale Fiets naar je Werk Dag 2015

Een goed doel steunen door naar je werk te fietsen? Dat kan op donderdag 28 mei 2015 tijdens de ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’.

Fiets_naar_je_Werk_Dag_onderzoek_GGD

Uit cijfers van GGD Gelderland-Zuid blijkt dat meer dan de helft (57%) van de werkende inwoners nooit naar het werk fietst.

Bewegen is belangrijk

Voor een goede gezondheid is bewegen van belang. Een manier om meer te bewegen is door naar het werk te fietsen. Indien de afstand te lang is, kan een elektrische fiets helpen. Of reizen met het openbaar vervoer in combinatie met de (OV-)fiets.

GGD-onderzoek

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat in regio Gelderland-Zuid ruim driekwart van de mensen betaald werk heeft. In de Gezondheidsmonitor is gevraagd op hoeveel dagen (in een normale week) naar het werk wordt gefietst. Meer dan de helft (57%) fietst nooit naar het werk. 17% fietst 5 dagen per week (of meer), 9% 4 dagen, 7% 3 dagen, 5% 2 dagen en 5% 1 dag per week. Vrouwen fietsen vaker naar het werk: 51% fietst 1 of meer dagen. Van de mannen fietst 35% 1 of meer dagen naar het werk. Ook tussen de regio’s zijn verschillen: in regio Rivierenland fietst 35% 1 of meer dagen naar het werk en in regio Nijmegen fietst 48% 1 of meer dagen naar het werk.

Goede doel

Wie zich aanmeldt steunt het Jeugdsportfonds, waar de Groesbeekse doelman Jasper Cillessen ambassadeur is. U maakt daarnaast kans op een lang weekend in een strandhuisje. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. De contributie, kleding en eventuele sportattributen worden door het Jeugdsportfonds direct aan de sportvereniging of sportwinkel betaald. Het geld gaat dus niet naar de ouders of het kind. Jaarlijks krijgen ruim 35.000 kinderen een sportkans via het Jeugdsportfonds.

Aanmelden kan via www.fietsnaarjewerkdag.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nationale Fiets naar je Werk Dag 2015

Reageren is niet toegestaan.