Cursus ‘Omgaan met Psychose’ voor familieleden

In Nijmegen starten binnenkort de kennismakingsgesprekken voor de cursus ‘Omgaan met Psychose’. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen die te maken hebben of mantelzorger zijn van iemand met een psychotische stoornis. De cursus start begin september op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur op de Nijmeegsebaan 61 te Nijmegen.

Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over de ziekte, behandeling en medicatie. Een belangrijk onderdeel is ook het leren van vaardigheden om beter met uw naaste om te gaan en om goed voor uzelf te zorgen. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Zij geven aan dat de ervaren belasting als gevolg van de psychotische ziekte is verminderd.

Enkele reacties van deelnemers:
‘In het begin zag ik er tegenop om met vreemden te praten, maar ik heb vooral steun gehad aan het contact met lotgenoten.’
‘Een psychose echt begrijpen, is denk ik niet mogelijk. Op de cursus heb ik wel geleerd hoe je beter omgaat met iemand die het heeft”

Het contact tussen ‘cliënt’ en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) loopt vaak moeilijk. Er is teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de gevolgen van de ziekte vraagt (te)veel van ze. Deze onzekerheid en onmacht bij familieleden is begrijpelijk, als je ziet hoe ingrijpend een psychose is voor degene die het heeft en voor de omgeving. Wat u vertelt, blijft uiteraard vertrouwelijk.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 30 voor het boek. De cursus wordt gegeven door Indigo in samenwerking met Pro Persona. Locatie in Nijmegen, Nijmeegesebaan. Aanmelding, info en opgave bij Indigo: [email protected] of 026-3124483.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Cursus ‘Omgaan met Psychose’ voor familieleden

Reageren is niet toegestaan.