Verenigingen denken mee over subsidies

De gemeente Groesbeek-Berg en Dal gaat het subsidie- en accommodatiebeleid van de drie oude gemeenten harmoniseren.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

De huidige subsidieverordeningen vervallen automatisch twee jaar na de herindeling. Om die reden is het van belang vóór 1 januari 2017 een nieuwsubsidiebeleid op het gebied van welzijn vast te stellen.

Het meest recent vastgestelde accommodatie- en subsidiebeleid (vanaf 1 juni te vinden op www.groesbeek.nl/accommodatieensubsidiebeleid) is dat van de oude gemeente Groesbeek (2011). Om die reden vormt dit beleid de basis voor het nieuw te maken beleid dat geldt voor de hele nieuwe gemeente.

Voordat de gemeente daarmee aan de slag gaat, wil zij graag de mening van organisaties en verenigingen hierover weten. Zij nodigt hen uit mee te denken over het nieuw te maken beleid. Uiteindelijk komt men dan tot een goed en gedegen nieuw beleid voor de gemeente Berg en Dal.

Verenigingen en organisaties die afgelopen jaar meer dan € 1000,- subsidie hebben ontvangen in een van de drie oude gemeenten worden uitgenodigd voor een van onderstaande bijeenkomsten. Verenigingen die afgelopen jaar geen of minder subsidie ontvingen, vragen we per brief een enquête in te vullen.

1 juni 2015 – sportverenigingen
3 juni 2015 – culturele verenigingen
16 juni 2015 – sportverenigingen
22 juni 2015 – culturele verenigingen
1 juli 2015 – overige verenigingen

Heeft u (nog) geen brief ontvangen maar wilt u wel graag uw mening geven? Neemt u dan contact op met mevrouw Berkelder via het 5-cijferig telefoonnummer 14024 of mail naar [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

Best een beetje dubbel, wijnfeesten, voetbalclubs, verenigingen enz.enz. die worden tot een bepaalde hoogte gesubsidieerd (behalve die wijnfeesten oftewel het Kapitalistenfeest spant dan weer wel de kroon met 20.000 euro! ). En dat terwijl er hier een aantal mensen amper wat te eten hebben en van de voedselbank gebruik moeten maken, en de voedselbank wordt totaal niet gesubsidieerd maar is geheel afhankelijk van donatie,s ! Lijkt me dan ook zeer logische en menselijk om ook hun een subsidie te geven. Gr

Marcel

Inderdaad Jantje nu even de voedselbank naar voren schuiven ten laste van de wijnfeesten.
De WMG mag wat mij betreft ook wel wat extra’s krijgen voor educatie.
Deze keer dan wel educatie voor het college en de burgemeester in het bijzonder. Thema’s als uilen en reptielen uit de ‘rode lijst’ stel ik dan voor. En een attitude sessie over samenwerken met verenigingen en hun vrijwilligers. Misschien dat de nieuwe voorzitter van de RAVON een deel van de cursus voor ‘ZIJN rekening’ wil nemen. Dat mogen harde en openbare lessen zijn. Of zou dat weggegooid geld zijn? pfff!

kloeke

Sporten en bewegen subsidiëren,en zuipen subsidie afschaffen.
en geef inderdaad de voedselbank en dergelijke wat.

wpDiscuz