Groesbeek blijft onder preventief toezicht

De gemeente Groesbeek – Berg en Dal blijft in 2015 onder preventief toezicht van de provincie Gelderland staan.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

De nieuwe gemeente Groesbeek kon vanwege de herindeling niet voldoen aan de wettelijke termijnen voor inzending van een vastgestelde begroting voor 2015. Om die reden stond de fusiegemeente al onder preventief toezicht.

De programmabegroting 2015 is inmiddels opgesteld, maar de tekorten lopen op tot 1,7 miljoen in 2018. Met behulp van de algemene reserve is het tekort van 2015 afgedekt, maar voor de jaren 2016 tot en met 2018 is nog geen dekkingsplan opgesteld. Dit komt door het korte tijdsbestek waarin dit plan tot stand gebracht zou moeten worden.

Groesbeek – Berg en Dal heeft aangegeven dat er dit jaar een traject gestart wordt om te komen tot een sluitende begroting. De provincie geeft aan begrip te hebben voor de herindelingssituatie, maar verzoekt de gemeente dringend om bij de programmabegroting van volgend jaar met concrete maatregelen te komen.

Het eerder ingestelde toezicht wordt tot die tijd gehandhaafd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Ik heb al ongeveer 350k gevonden 😉 zit hem in de berekening van tarieven per aansluiting in het omgekeerd naar de gemeentekas terug vloeiende opbrengst.

Lambert

De naam blijkt op basis van de begroting de juiste keuze.
De samenvoeging heeft inmiddels een Berg gekost en het Dal ligt in onze schatkist!! Walgelijk die bestuurlijke keuzes zonder persoonlijk de gevolgen te dragen, maar de rekening bij ons allemaal neer te leggen.

wpDiscuz