Gedeeltelijke herinrichting voorterrein Kulturhus Millingen

De herinrichting van het voorterrein van het Kulturhus in Millingen aan de Rijn wordt gedeeltelijk uitgevoerd.

Sinds een aantal jaren is men bezig met de voorbereiding van de herinrichting Heerbaan, tussen Hotel Millings Centrum en de Burgemeester Eijckelhofstraat, inclusief het voorterrein van het Kulturhus en de herinrichting van het zogenaamde Kastanjeplein. Het definitieve ontwerp is door de Millingse raad in oktober 2014 goedgekeurd.

Volgens de plannen zou de parkeercirkel naast het voorterrein verdwijnen en de groenstructuur aan de voorzijde van het voormalige gemeentehuis versterkt worden. Vanuit de samenleving kwam echter het signaal om de 13 parkeerplaatsen in de cirkel te handhaven. Deze voorzien namelijk in een grote behoefte.

Het plein voor het Kulturhus en de parkeercirkel laat men nu grotendeels liggen. Alleen de tegels in het cirkelsegment tussen de rijbaan en de hoofdingang zullen worden vervangen door hoogwaardiger materiaal. Het groen komt er wel. Dit ter compensatie van de oprukkende gevel van de Aldi.

Er volgt later een nieuw schetsontwerp voor het gedeelte Kastanjeplein – Burgemeester Eijckelhofstraat.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gedeeltelijke herinrichting voorterrein Kulturhus Millingen

Reageren is niet toegestaan.