Tropisch warm, daarna onweer

Vrijdag 5 juni 2015 wordt de eerste tropische dag van dit jaar, in de avond neemt de kans op zware buien echter al snel toe.

zon_zee_strand

De temperatuur komt vrijdag op de meeste plaatsen boven de 30 graden uit. Op sommige plaatsen kan het zelfs 33 graden worden. Vrijdagochtend omstreeks 11:00 uur was het in het zuiden en oosten van het land al 25 graden.

In de namiddag en avond trekken via Zeeland enkele zware buien het land in, weet Weerplaza. Het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven. De waarschuwing voor onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten geldt voor de provincie Gelderland vooralsnog vanaf 22:00 uur. NB: Dit kan gedurende de dag veranderen. Houd daarom de website van het KNMI in de gaten.

Dat de eerste tropische dag dit jaar op 5 juni valt is geen record, maar het is wel relatief vroeg in het seizoen. Vorig jaar werd de eerste tropische dag op 18 juli genoteerd.

Het tropische weer is snel voorbij. Vanaf zaterdag wordt het 19 graden. Voor volgende week liggen de temperaturen volgens de verwachtingen tussen de 18 en 21 graden, met weinig kans op neerslag.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMI, Weerplaza

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tropisch warm, daarna onweer

Reageren is niet toegestaan.