Langer zelfstandig wonen in Ooij

Hoe regelen we met elkaar dat ouderen die dat willen op een prettige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Inwoners van Ooij hebben zich de afgelopen jaren gebogen over deze vraag.

Samen met professionals, de gemeente, Oosterpoort en ZZG Zorggroep zijn ze daartoe meerdere projecten gestart. Zo is er een zorgkaart ontwikkeld en de klussendienst, de vervoersdienst en de boodschappendienst zijn aan de slag gegaan. Vrijwillige woonadviseurs zijn opgeleid, en de werkgroep tuin- en woningaanpassing heeft verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Prachtige resultaten om met elkaar trots op te zijn! Inmiddels is de gemeente gefuseerd en achter de schermen is er hard gewerkt. Van de diensten die inmiddels zijn opgezet, kan nog beter gebruik gemaakt worden. Ook dienen nieuwe vragen en wensen zich aan waar sommigen onder u zich hard voor willen maken. Daarom gaan we nu in Ooij verder op de ingeslagen weg en daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken!

Bijeenkomst 16 juni in Ooij

Heeft u goede ideeën hoe ouderen in Ooij geholpen kunnen worden om langer thuis te blijven wonen? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de vele projecten die de afgelopen jaren al ontwikkeld zijn? Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het onderwerp ‘Langer zelfstandig wonen’ in Ooij’? Kom dan op dinsdag 16 juni 2015, van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur naar De Sprong, aan de Prins Bernhardstraat 3 in Ooij. De gemeente Groesbeek, Oosterpoort en ZZG Zorggroep nodigen u uit, vanuit het samenwerkingsverband SAMEN, om met bewoners en professionals van Ooij, een volgende stap te maken naar het ‘Langer zelfstandig wonen’ en om aan de slag te gaan met de onderwerpen die u graag uitgewerkt wil zien. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Iedereen is van harte welkom.

Vervolgbijeenkomst SAMEN Beek

Ook in Beek wordt er hard gewerkt. Op 25 november vorig jaar is daar een grote bijeenkomst geweest, waar zo’n 200 bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals met elkaar in gesprek gingen over wat ‘langer zelfstandig wonen’ voor hen betekent. Waarden zijn gedeeld, er is een top 10 gemaakt van belangrijke thema’s en mensen hebben aangegeven waar ze verder over mee willen denken.

Binnenkort zal er in Beek een vervolgbijeenkomst gepland worden, waarbij doorgepakt wordt op deze ontwikkelingen die eind vorig jaar zijn besproken. Alle inwoners van Beek zijn hiervoor uitgenodigd. Het gesprek zal worden opgepakt en we gaan verder met de plannen en thema’s die toen gemaakt zijn. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst zal later worden gepubliceerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Langer zelfstandig wonen in Ooij

Reageren is niet toegestaan.