Ooij door de ogen van jongeren

In Ooij gaven leerlingen van basisschool Op Weg zelf aan wat ze belangrijk vinden. Groep 8 ging afgelopen week aan de slag voor de gemeente! Veel van het gemeentelijk beleid wordt bedacht voor de jeugd in plaats van samen met de jeugd. En nu kunnen de leerlingen zelf zeggen wat ze belangrijk vinden.

Stef Kaal van Kuseema: “In dit project bedenken jongeren zelf ideeën voor hun buurt. De leerlingen hebben namelijk foto’s gemaakt van wat ze opvalt in Ooij.” Populair op de foto’s: de hangplek, speeltoestellen (die er wel of niet staan) en natuurlijk SVO. Uiteindelijk presenteerden de leerlingen drie posters: één met foto’s van dingen in de omgeving die ze niet leuk vinden, één met dingen die ze wel leuk vinden en één met dingen die ze meer willen zien. De leerlingen onthulden hun posters en gaven toelichting aan wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Groesbeek.

Wethouder Thijssen vertelde daarna hoe de gemeente precies werkt en wat deze voor jongeren doet. Gemeente Groesbeek heeft een budget van 500 euro beschikbaar gesteld voor het beste idee; de leerlingen kozen unaniem voor het opknappen van de hangplek. De wethouder beloofde dat de andere ideeën ook zeker aan bod komen bij de gemeente.

De gemeente, de leerlingen en de leraren zijn erg enthousiast over de uitkomsten en ideeën uit dit project. Eerder was basisschool de Biezenkamp al aan het woord; deze leerlingen vonden in Ubbergen de rotzooi op straat het grootste probleem.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ooij door de ogen van jongeren

Reageren is niet toegestaan.