Auteur van “Arafat was mijn held” in Orientalis

Zeventien jaar was Tass Saada, geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook, opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-Arabië en Qatar.

Tass Saada, bekend van het boek "Arafat was mijn held".

Tass Saada, bekend van het boek “Arafat was mijn held”.

De stem van Yasser Arafat riep hem naar het slagveld. Haat was zijn drijfveer. De PLO-leider was zijn held. Hij streed voor hem, was zijn chauffeur en doodde als jonge sluipschutter verscheidene politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak.

Vijfentwintig jaar later was zijn leven veranderd. Haat en bitterheid waren ingewisseld voor liefde en respect. Het gedachtegoed van Jezus Christus had hem geraakt. Vandaag de dag zet Tass Saada zich in voor verzoening tussen Joden en Arabieren. In zijn boek “Arafat was mijn held” beschrijft hij zijn inzichten.

MuseumPark Orientalis heeft Tass Saada, inmiddels een zestiger, uitgenodigd een lezing te geven voor genodigden en belangstellenden. In een tijd dat weer een sterkere verwarring is over de rol van etniciteit en religie is het boeiend om te leren van de inzichten van de ervaren Saada.

Het MuseumPark heeft als missie het bieden van inzicht in de geschiedenis en betekenis van de drie geloven die Abraham als stamvader claimen. Het Jodendom, het Christendom en de Islam hebben hun drie heilige boeken die de geschiedenis en de samenleving ingrijpend hebben beïnvloed. Wat voor licht werpt in deze tijd het gedachtegoed van Tass Saada op vrede en samenleving?

U bent uitgenodigd op zaterdag 20 juni om 13.00 uur in MuseumPark Orientalis-Heilig Land Stichting, Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Land Stichting (Groesbeek/ Nijmegen).

Op vertoon van dit bericht krijgt u een entree voucher.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Auteur van “Arafat was mijn held” in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.