Petitie tegen komst Windmolenpark Reichswald

De actiegroep Tegenwind/Gegenwind Reichswald is een petitie gestart tegen de mogelijke komst van een windmolenpark in het Reichswald. De petitie staat sinds zaterdagmiddag online.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tegenwind/Gegenwind Reichswald heeft de afgelopen tijd al veel van zich laten horen. De groep blijft zich hevig verzetten tegen de Duitse plannen om in het Reichswald 12 windturbines van 200 meter hoog plaatsen. Hier is al veelvuldig over geschreven.

In de petitie worden de omliggende gemeenten, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, de Nederlandse regering en de EU verzocht “zich duidelijk uit te spreken tegen de aanleg van het windpark in het Reichswald en al het mogelijke te doen om dit te verhinderen”. Volgens de actiegroep zorgen windmolens op de geplande locatie voor schade aan onder andere de lokale economie, de natuur en het bosgebied.

Op 18 juni wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van Kranenburg een definitief besluit genomen tot wijziging van het bestemmingsplan. Daarmee zou de komst van windmolens in het Reichswald een stuk dichterbij zijn.

Twaalf personen uit onder andere Groesbeek, Milsbeek, Kranenburg (DE) en Kleve (DE) hadden de petitie zaterdagavond ondertekend. Omliggende gemeenten, waaronder Groesbeek – Berg en Dal, hebben al aangegeven tegen het windmolenpark te zijn. Zij zullen gebruik blijven maken van de mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen.

Klik hier voor de petitie tegen windmolenpark Reichswald.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johanna

Kom op mensen. Onderteken ook deze petitie !

De nachtboswachter

Johanna leuk je streven maar ze zijn al bezig.en de ratten die er goed aan verdienen gaan winnen toch.zo ook met onze bossen en zo gaat het met alles.

Raimond

Gewoon plaatsen die windmolens jullie zijn zelf begonnen om groene energie te willen hebben en nu er steeds meer vraag naar komt en daardoor er meer molens moeten komen vinden jullie het niks ik heb zelf ook geinvesteerd in windmolens en kan je vertellen het is een prima investering!!!!!!

karin

Eens met Raimond.

Ik word een beetje moe van het hypocriete Boe-geroep tegen de windmolens. een beetje zielig gaan zitten doen over de natuur terwijl het je niets kan schelen en je je alleen zorgen maakt over je uitzicht. nee. dit is een goede ontwikkeling en ik ben er blij mee. de tegenstanders moeten een beetje objectief gaan kijken, dat scheelt al een hoop. “not in my backyard” komt in mijn hoofd op…

Bah, Karin en Raymond. Jullie denken dat er uitsluitend omwonenden zijn, die tegen de windturbines in het Reichswald zijn. Dan begrijpen jullie niet goed waar de Vereniging Tegenwind Reichswald voor staat. Ook beseffen jullie niet hoeveel geld aan dit park verdiend gaat worden door die ‘ratten’ waar nachtboswachter het over heeft. Er zitten aantrekkelijke subsidies op duurzame energie en er zijn fiscale constructies voor de investeerders. Kranenburg zit sinds het voorjaar niet meer in de rode cijfers. En zal jaarlijks een aardig bedrag opstrijken aan de windmolens, daarbij moet uiteraard de beloftes van projectontwikkelaar ABO Wind over de windsnelheden wel… Lees meer »
karin

ik woon er zelfs héél dichtbij en ga ze zeker ook goed kunnen zien Pam.

en dat mensen ergens geld aan verdienen maakt het niet zomaar een slecht idee. duurzame energie is de toekomst en dit is een begin.

Karin, duurzame energie is zeker de toekomst, echter natuur daarvoor vernietigen is weinig duurzaam. Er zijn genoeg andere plekken in Nord Rhein Westfalen (snelwegen, open weilanden), waar windturbines geplaats kunnen worden. Wanneer je echt naar een toekomstige duurzame maatschappij wil gaan, zijn windturbines op land zeker geen onderdeel hiervan. In Duitsland zijn al vele windturbineparken gebouwd vanwege de Energiewende, hierdoor bij veel wind een overcapaciteit op het electriciteitsnet. Omdat je elektriciteit niet kan opslaan, moet Duitsland deze elektriciteit slijten aan omringende landen, die zelfs geld toekrijgen wanneer ze het afnemen. Duitsland kan de windturbines stil zetten, om dit probleem voor… Lees meer »
raimond

Juist pam jij snapt hem!!!

wpDiscuz