Raad steunt voorstel asfaltering Heerbaan

De gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal heeft donderdag een amendement van Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) aangenomen dat het mogelijk maakt € 181.000,- te reserveren voor de asfaltering van een gedeelte van de Heerbaan in Millingen.

Asfalt zorgt voor minder overlast

Sinds een aantal jaren wordt gewerkt aan een herinrichting van de Heerbaan, tussen Hotel Millings Centrum en de Burgemeester Eijckelhofstraat, inclusief het voorterrein van het Kulturhus en de herinrichting van het zogenaamde Kastanjeplein. De uitvoering hiervan zou volgens GJS in klinkers zijn, maar volgens de Millingse partij komt dit niet tegemoet aan de geluids- en trillingsoverlast die door omwonenden wordt ervaren. Asfalt zou de overlast wezenlijk verminderen.

“Je trilt weg”

“Als je in die huizen zit tril je weg”, zei GJS-fractievoorzitter Alex ten Westeneind donderdagavond. “Als je Millingen in komt rijden begin je met asfalt, dat waren vroeger ook klinkers. Daar wonen nu mensen die er vroeger ook woonden toen er nog klinkers waren. Zij zijn van de hel in de hemel gekomen qua leefbeleving van wonen aan de Heerbaan”. Volgens een rapport zou het meevallen met de overlast, maar tijdens een inloopbijeenkomst over de Heerbaan was het in het verleden erg druk met mensen die klachten hadden. “Dan blijkt er toch het een en ander te zijn, anders komen daar niet zo veel mensen op af”, gaf wethouder Ria Barber aan. Het college steunde het amendement echter niet, maar de raad stond aan de kant van GJS.

Zonnepanelen en jaarrekeningen

Het amendement werd ingediend naar aanleiding van de jaarrekeningen van 2014 van de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG). Ook een amendement van de Groesbeekse Volkspartij (GVP) over zonnepanelen op basisscholen á € 100.000,- werd aangenomen. De jaarrekeningen, met uiteindelijk een voordelig saldo van in totaal zo`n 2,5 miljoen euro, zijn donderdagavond door een meerderheid van de raad vastgesteld.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

kunnen ze geen illegaal lijntje( kabel ) trekken van de nieuwe windmolens naar de scholen.

Gradjuh

Groesbeek dicht letterlijk en figuurlijk de gaten……

wpDiscuz