Gluren bij de Buren in Berg en Dal

Op 11 verschillende adressen kunt u op 5 juli 2015 in Berg en Dal “Gluren bij de Buren”!


Een van de 11 locaties waar u op 5 juli een kijkje kunt nemen: Villa Hamer. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

U kunt terecht op de Watertorenweg, Villa Hamer, Stollenbergweg, Emmalaan, Nassaulaan, Oranjelaan en Klappeijenpad. Met het programmaboekje (zie .PDF-bestand onderaan dit artikel) bent u deze middag als bezoeker vrij om een kijkje te nemen bij de deelnemende buren en zult u verrast zijn wat er achter menig deur in Berg en Dal te beleven valt. Bij de meeste adressen kunt u tevens genieten van een kop koffie of thee.

Adressen

Emmalaan 14: Judith Smeets
Judith heeft een knus atelier in haar achtertuin met een grote diversiteit aan kunst/ creatieve activiteiten. Tevens vertelt ze over de historie en werkwijze van Taxi Berg en Dal.

Emmalaan 35: Bart de Kroes en Mike Laarveld
Via de achtertuin komt u in de werkplaats van Bart. Hier geeft hij een demonstratie houtdraaien en zijn verschillende werkstukken te bewonderen. Buurman Mike exposeert in de huiskamer drie schilderijen. Het zijn portretten in acrylverf. Portret schilderen is een oude hobby die hij sinds vijf jaar weer opgepakt heeft met een cursus vertaald portret bij Bart Elfrink. Op dit moment volgt hij een figuur- en portretschilderscursus bij Elly van Rossum uit Berg en Dal.

Klappeijenpad 10: Hanny en Rein van Vorstenbos
Bij deze Berg en Dallers bent u welkom om hun sfeervolle tuin te bewonderen, die bestaat uit een gazon omzoomd door weelderige beplanting, een moestuin en een rotstuin met niveauverschillen. Opvallend zijn verder een aantal volwassen bomen, waaronder een Ginkgo biloba van ruim 10 meter. Verder exposeert Hanny wat schilderijtje en geeft Rein enige uitleg over zijn website: www.groetenuitbergendal.nl. P.S. koffie en thee staat klaar.

Nassaulaan 2: Pascal Selbach
Pascal heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is sindsdien werkzaam in de elektrotechniek. Degenen die meer willen weten over zonnepanelen of interesse hebben om een zonnepanelen installatie te willen aanschaffen, kunnen tijdens “Gluren bij de Buren” bij hem terecht. U bent welkom voor meer informatie over zonnepanelen en de bijbehorende installatie hiervan. Tevens kan er een afspraak gemaakt worden om een vrijblijvende offerte te laten opstellen. Graag ziet hij u dan en hopend op een stralend zonnige dag.

Nassaulaan 10: Dorine Verberk
Op 5 juli is er de mogelijkheid om een gratis korte workshop Mandala weven te volgen, deze workshop start om 13.00 uur en 15.00 uur en duurt +/-45 min. Je gaat naar huis met je eigengemaakte mandala. Gedurende de hele middag kun je een kijkje nemen in het tuinhuis, ingericht als pedicure/ manicure salon. Zowel voor een manicurebehandeling en shellacnagels als een pedicure behandeling, verwenarrangementen met cosmetische voet-behandeling en een cosmetische handbehandeling kun je hier een afspraak maken. Neem een folder mee of vraag naar de vele mogelijkheden. Uiteraard staat de koffie en wat lekkers klaar en kun je genieten op 1 van de terrassen.

Oranjelaan 20: Maja Roodbergen en Frank Majoor
Tijdens het gluren worden de vogels in onze achtertuin met een net gevangen. U kunt dit van binnen uit goed zien. De vogels worden binnen geringd. En de kinderen mogen ze vervolgens in de voortuin loslaten. Het is een unieke ervaring om de vogels van zo dichtbij te zien. Sinds maart 2012 ringen we vogels in onze tuin voor onderzoek. Ondertussen hebben we vele honderden vogels geringd. De Merels, Groenlingen en Huismussen krijgen naast een metalen ring ook kleurringen. Zodoende zijn ze met een verrekijker te herkennen. De in onze tuin gekleurringde vogels kan je in de wijde omgeving terug zien.

Oude Kleefsebaan 82: Villa Hamer
Op de Evenementenmarkt werd ons van Villa Hamer duidelijk dat onze buren ons nog niet goed kennen, niet weten wat er in Villa Hamer gedaan wordt, en best heel nieuwsgierig zijn naar hoe het er van binnen uit ziet. Bovendien hebben veel mensen een band met het oude hotel Hamer en zouden ze ook om die reden wel eens binnen willen kijken. Omdat wij het ook belangrijk vinden om onze buren te kennen, zetten wij tijdens “Gluren bij de Buren”, onze deur graag voor u open. Kom gerust even aan, de koffie staat klaar.

Stollenbergweg 41: Koos Rauws
Koos vertelt over: De fruitmand gewijd aan de godin Ceres. Op een Romeinse muurschildering is in 79 na Christus een fruitmand toegevoegd. Het vlechtwerk is niet te reconstrueren door onze mandenmakers. Hoe komt dat? Uiteindelijk is het toch gelukt een aannemelijke verklaring te vinden en een reconstructie te laten maken. De mand staat voor het raam. De verklaring kunt u binnen zien en horen.

Stollenbergweg 61: Henk van Barneveld
Henk heeft een weelderige tuin en ook beeldig (tuin beelden), een bijzondere houtstapel ( op het terras ) in de serre een kleine collectie glaskunst en een kleine collectie succulenten / cactussen. Zijn buurman Joep Kruysen is amateur beeldhouwer en zal zijn werk laten zien op dit adres. Tot slot kan er in het souterrain gepoold worden.

Watertorenweg 4A: Sisca Booijink
Sisca schildert nu al een aantal jaren een avond in de week en heeft inmiddels een gevarieerde collectie opgebouwd. Hun tuinkamer eens vol te hangen met al haar schilderijen, die in de loop der jaren zijn geboren vanuit een passie voor het schilderen van zowel de natuur, mensen en dieren, lijkt haar mooi. Een ieder in Berg en Dal is welkom om te komen kijken (tegenover Le Steak).

Watertorenweg 38: Marijke en Geert
U kunt bij ons terecht van 13.00 uur tot 15.30 uur. Wees welkom in de mooie bloemrijke “Berg en Dal”-tuin, met gezellige zitjes. Kleurrijke Spirituele Kunst: Schilderijen – tuinschilderingen – gedichtenbundels – kaarten -kalenders – hangers enz. Alles eigen creatie! Gratis workshop om 14.00 uur: Tibetaanse oefeningen om eeuwig jong te blijven.(matje of iets om op te liggen meebrengen) De koffie / thee staan klaar!

Berg en Dals Bloei

Het evenement wordt op 5 juli tussen 13:00 uur en 16:30 uur georganiseerd. Bij het adres aan de Oranjelaan kunt u vanaf 07:00 uur al terecht. “Gluren bij de Buren” in Berg en Dal is een initiatief van Berg en Dals Bloei. “Is het gras echt groener bij de buren?”

Programmaboekje Gluren bij de Buren B&D 2015.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Koos Rauws

Welkom !

comment image

Voor wie PREZI gebruikt, kan reeds “voorproeven”
De fruitmand gewijd aan de godin Ceres.

Tot zondag

wpDiscuz