Informatieavond Morgenbad Leuth

De locatie van het vervallen zwembadcomplex ‘Het Morgenbad’ in Leuth wordt herontwikkeld. Het zwembad kan niet meer geëxploiteerd worden en staat al jaren leeg.

Daarom is voor de locatie een alternatief herontwikkelingsplan ontwikkeld. Het plan bestaat uit 2 fasen: Fase 1 voorziet in de sloop van het zwembad en de nieuwbouw van 14 huurwoningen waarvan 8 geschikt zijn voor bewoning door ouderen. Deze woningen zijn ook geschikt voor (gebruikers van) rollators en rolstoelen. De huurwoningen vormen tezamen een hofje met een parkachtig karakter. Fase 2 vormt op termijn de afronding van het plan met 11 koopwoningen. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte in het woonsegment en verbetert ook de ruimtelijke kwaliteit van de locatie/omgeving. Deze ontwikkeling draagt zo sterk bij aan het verbeteren van de leefbaarheid van de kern Leuth.

Voor deze herontwikkeling is een stedenbouwkundig plan (.PDF-bestand) gemaakt. Dit plan kunt u inzien tijdens een inloopbijeenkomst op 9 juli 2015, van 17:00 uur tot 19:00 uur, in het Kulturhus Leuth, Reusensestraat 6 te Leuth. Het plan (klik op de link hieronder voor meer info) ligt van 24 juni 2015 t/m 4 augustus 2015 ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders van Groesbeek.

Meer info herontwikkeling Morgenbad Leuth

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en DalTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Informatieavond Morgenbad Leuth

Reageren is niet toegestaan.