Nieuwe burn-out kliniek in Berg en Dal

Vanaf 1 september opent privé-kliniek Hoofdzaak in Berg en Dal haar deuren.

Hoofdzaak_Berg_en_Dal-DGB

In een prachtige omgeving worden cliënten ontvangen in een eigen vleugel van het Parkhotel ValMonte, waar zij een persoonlijk herstelprogramma van zes weken volgen. Daarna kan het eigen leven weer worden opgepakt. “Dat is uitzonderlijk snel, maar haalbaar dankzij de beproefde integrale benadering”, zeggen de initiatiefnemers.

Burn-out komt vaker voor

Het aantal werknemers met burn-out stijgt de laatste jaren sterk. Tussen 2010 en 2011 nam het aantal patiënten met 11 procent toe. In de beroepsbevolking was de stijging het grootst. De gemiddelde verzuimduur is 189 dagen, ofwel ruim een half jaar. Vaak kan dit uitlopen tot meerdere jaren.

Burn-out is een groot maatschappelijk probleem en voor de patiënten, hun werkgevers en hun naasten een persoonlijk drama, waarvoor een woud aan losse therapieën beschikbaar is. Veel burn-out patiënten vallen ondanks de therapie terug in het oude patroon. Daarom is er behoefte aan een betaalbare, kwalitatief goede, korte en integrale benadering, die zorgt voor duurzaam herstel en versnelde re-integratie. Hoofdzaak biedt deze integrale benadering. Hoofdzaak claimt de eerste privékliniek te zijn met multidisciplinaire behandeling en verblijf die zich helemaal richt op burn-out patiënten en hun herstel.

Oprichters waren zelf burn-out patiënt

Initiatiefnemers Martijn Croon en Ed Velthuizen zijn zelf geveld geweest door een zware burn-out. Na een verblijf in een GGZ-kliniek voor lichte psychische problemen herstelden zij veel beter en sneller dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Kort daarop werd de kliniek gesloten; de behandeling werd niet meer vergoed door de verzekeraar. Ed en Martijn vonden het belangrijk dat deze effectieve therapie een vervolg kreeg. Ze gunden anderen net zo’n goede behandeling. In Parkhotel ValMonte in Berg en Dal vonden ze een mooie omgeving met ‘franjeloze kwaliteit’. Het behandelteam is hetzelfde team dat Martijn en Ed geholpen heeft. De psychologen en therapeuten werken al jaren samen. Bij Hoofdzaak is plaats voor 30 cliënten.

“Naast de werksituatie komen bij de kliniek ook de thuissituatie en de gezondheid aan bod. Een re-integratieplan is onderdeel van het traject. Kortom: een echt integrale benadering”, aldus Velthuizen en Croon. Zij hebben namelijk zelf ervaren hoe hun leven door de behandeling een positieve wending kreeg. Het verblijf in de kliniek was voor hen zeer waardevol. Ze hebben dingen geleerd waarvan ze nog dagelijks profijt hebben.

Hoofdzaak Berg en Dal (www.uwhoofdzaak.nl)
Gevestigd in Parkhotel ValMonte,
Oude Holleweg 5, 6572 AA, Berg en Dal, 088-2876688

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe burn-out kliniek in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.