Nobelpad voor de Vrede in Orientalis

Het Nobelpad voor de Vrede komt in Museumpark Orientalis.

Museumpark_Orientalis_entree_muur-DGB

Dit vredespad is een wandeling langs een aantal prominente wereldburgers die de Nobelprijs voor de Vrede hebben ontvangen. Tijdens de wandeling zijn inspirerende uitspraken te lezen van onder andere Martin Luther King, Andrei Sacharov, Desmond Tutu, Malala Yousafzai en Tobias Asser (de enige Nederlander die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen).

Het museum wil met het pad laten zien wie er in de geschiedenis hebben bijgedragen aan de vrede tussen de mensen, en tegelijk ook mensen aanzetten tot het nadenken hierover. De selectie van de Nobelprijswinnaars is gemaakt op basis van adviezen van adjunct-hoofdredacteur Pieter Klok van de Volkskrant, intellectueel en schrijver Qader Shafiq en senior-verslaggever Jacqueline van Ginneken van De Gelderlander.

In Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting komt de kleurrijke wereld van de begintijd van Jodendom, Christendom en Islam tot leven. In het 30 hectare groot Rijksmonument komen beleving, architectuur en natuur samen. De meeste religies en levensovertuigingen prediken vrede. We zijn allemaal voor vrede. Maar wat is vrede? Leven we tegenwoordig in vrede? Leef jij in vrede en hoe ziet dat er dan uit?

Op zondag 19 juli opent Johan Willemstein, de Marsleider van de Vierdaagse het Nobelpad voor de Vrede. De opening wordt muzikaal omlijst door een optreden van de uit Syriƫ afkomstige, klassiek geschoolde zangeres Shaza Hayek, die in haar geboorteland voor uitverkochte zalen speelde.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur: Ontvangst
15.15 uur: Optreden van Shaza Hayek
15.30 uur: Toelichting op het project door Masoud Rahaee, kunstenaar
15.40 uur: Opening door de Marsleider van de Vierdaagse
15.45 uur: Wandeling over het Vredespad en afsluiting officiƫle gedeelte.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nobelpad voor de Vrede in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.