Naakten en landschappen in Kerkje Persingen

Op zoek naar verstilling na de drukke Nijmeegse Vierdaagse week? Kom dan naar de expositie van Roelant Hietbrink en Remke Spijkers in het Kerkje van Persingen.


Rhijnauwen. Foto en rechten: Remke Spijkers.

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 juli van 11:00 – 17:00 exposeren en verkopen zij naakttekeningen, linosnedes en fotografie van landschappen.

Rondleiding

Op zaterdag en zondag om 14:00 bent u bovendien van harte welkom om deel te nemen aan een interactieve rondleiding die Roelant en Remke langs de werken verzorgen. Zij gaan daarbij graag met u in gesprek over hoe u de werken beleeft en vertellen alles wat u maar wilt weten, zoals bijvoorbeeld hun werkwijze.

Roelant en Remke hebben in hun gezamenlijke expositie gezocht naar combinaties van werken waaruit verbinding of juist contrast spreekt. Kun je dezelfde emotie uitdrukken met totaal verschillende beelden en materialen? Kom en ontdek de gelijkenis tussen een naakttekening en een fotografisch landschap.

Roelant Hietbrink

Roelant Hietbrink (Den Haag, 1956) studeerde industriƫle vormgeving aan de TU Delft. Hij kreeg vanaf zijn vroege jeugd schilder- en tekenlessen met name van Rietje Bouters, Ad van Dijk en Kees Andrea. Boetseren leerde hij van Jan Dikhoff. Zijn werk is prikkelend figuratief. De naakttekeningen tonen mensen van vlees en bloed met hun mooie en kwetsbare kanten. De linosnedes verraden de schoonheid in stads- en industriegezichten. Van beide typen werk is een exemplaar geselecteerd voor de ZomerExpo 2015, te zien van 11 juli t/m 20 september in het Gemeentemuseum Den Haag.

Remke Spijkers

Remke Spijkers (Uden, 1973) is autodidact en sinds 2008 succesvol werkzaam als professioneel fotograaf. Zij kreeg de liefde voor fotografie en natuur met de paplepel ingegoten. Tijdens vakanties in de bergen liep zij als kind al achteraan met haar vader, die opging in het fotograferen van mosjes, dieren en landschappen. Landschappen zijn Remkes hoofdonderwerp in haar autonome werk. Zij legt deze op realistische wijze vast of juist abstract en impressionistisch, waarbij zij haar camera als schilderkwast beweegt. De werken worden niet ‘gephotoshopt’. Zij observeert en wacht net zo lang tot zij het juiste moment kan vastleggen. Naast haar autonome werk verzorgt Remke reportages in opdracht. Reeds twee keer werd zij gevraagd Prinses Beatrix te fotograferen. Haar werk is gepubliceerd in de Volkskrant, NRC en vele andere media in binnen- en buitenland. Haar foto The Road is deze zomer te zien tijdens de ZomerExpo in het Gemeentemuseum Den Haag. Sunscape #2 viel in 2014 de eer te beurt.

De kunstenaars staan u graag persoonlijk te woord. Remke is op zaterdag en zondag aanwezig en Roelant alle dagen. Welkom!

Info

Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen – www.kerkjevanpersingen.nl
Roelant Hietbrink – www.olieoplinnen.nl
Remke Spijkers – www.remkespijkers.com
Expositie vr 24 t/m zo 26 juli 11:00 – 17:00
Za en zo 14:00 – 14:45 interactieve rondleiding met de kunstenaars

Gratis toegang. Vrij parkeren tegenover het kerkje.


Foto’s: Remke Spijkers (1 t/m 3) en Roelant Hietbrink (4 en 5).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Naakten en landschappen in Kerkje Persingen

Reageren is niet toegestaan.