Presentatie archeologisch onderzoek Leuth

Op donderdag 3 september 2015 presenteren de archeologen van Arcadis de resultaten van hun onderzoek vorig jaar in Leuth.

Foto: Gemeente Groesbeek - Berg en Dal

Foto: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Ook de Romeinen trokken zich wel eens van radeloosheid het haar uit hun hoofd. Of dat het geval was bij de pluk haar die archeologen vorig jaar in Leuth aantroffen zullen we nooit weten. Maar wat ze wél ontdekt hebben delen ze op donderdag 3 september met u in het kulturhus in Leuth tijdens een lezing over de resultaten van hun onderzoek.

In april 2014 heeft ARCADIS Nederland B.V. in opdracht van de gemeente Groesbeek een archeologisch onderzoek uitgevoerd in het kader van de aanleg van een nieuw sportveld ten zuiden van het huidige sportpark van voetbalvereniging VVLK in Leuth. Tijdens het onderzoek werd een randzone van een Romeinse nederzetting zorgvuldig opgegraven.

Bijzondere ontdekkingen

Sindsdien zijn archeologen druk bezig geweest met het onderzoeken van alle aangetroffen vondsten en sporen. Tijdens het onderzoek werden opnieuw meerdere bijzondere ontdekkingen gedaan die in het nieuws kwamen. Zo is een pluk haar uit de Romeinse Tijd aangetroffen en de resten van een Romeinse scalp…

Archeologen hebben zich bezig gehouden met het beantwoorden van de onderzoeksvragen: Wie woonde hier? Wanneer woonde men hier en met welk doel? Na anderhalf jaar onderzoek door de uitvoerende archeologen zult u het horen. En kunt u er ook een aantal van de meest bijzondere vondsten bekijken.

Datum: Donderdag 3 september 2015
Tijdstip: 19:30 uur
Locatie: Kulturhus Leuth

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Presentatie archeologisch onderzoek Leuth

Reageren is niet toegestaan.