Turkmeense volksdag in Orientalis

Centraal-Azië is het gebied tussen de Kaspische Zee en de Russische, Afghaanse en Chinese grens.

Museumpark_Orientalis_entree_muur-DGB

De -stans, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazakhstan etc. zijn allemaal voormalige Sovjetrepublieken. Het is vooral ook een gebied met een rijke artistieke, culinaire en religieuze traditie. Overal verspreid in Centraal-Azië wonen de Turkmenen. Dit voormalige nomadenvolk spreekt een oude variant van de Turkse taal.

Kom zondag 23 augustus van 11:00 uur tot 17:00 uur kennismaken met de Turkmeense kunst én keuken! De Turkmeense haute cuisine werkt veel met schapen-, kamelen-en gazellenvlees. Net zoals bij Haggis is het niet ongebruikelijk om het vlees in een schapenmaag te naaien en vervolgens een dag lang in heet zand te begraven. Veel gebruikte groenten zijn radijs, tomaten en pompoen. Veel gebruikte specerijen zijn saffraan en duivelsdrek. Abrikozen, rozijnen, sesamolie en zure zuivelproducten zijn ook prominent aanwezig in het Turkmeense culinaire smaakpalet. Om 13.00 en 15.00 uur wordt een lezing verzorgd door Saffraan Reizen in het Hoofdgebouw over reizen in Centraal-Azië.

Ben je jarig op de dag van je bezoek? Dan krijg je gratis entree! NB: Aantoonbaar bewijs meenemen s.v.p.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Turkmeense volksdag in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.