Steeds meer huishoudens op glasvezel aangesloten

In de provincie Gelderland zijn het afgelopen kwartaal bijna 5.500 nieuwe huishoudens op het landelijke glasvezelnetwerk aangesloten. Hiermee behoort Gelderland tot de top vijf provincies met de meeste nieuwe aansluitingen. Dit blijkt uit onderzoek van Reggefiber naar de ontwikkeling van het glasvezelnetwerk in ons land.

Nijmegen – Madrid

Afgelopen kwartaal zijn er in Nederland 52.000 nieuwe huishoudens aangesloten op het netwerk. In totaal is er in het hele land nu 218.000 kilometer glasvezel aangelegd. In Gelderland alleen al is bijna 7.000 kilometer gegraven om alle kabels een plekje te geven. Dit is even ver als twee keer de afstand Nijmegen – Madrid.

Werkzaamheden

In Oosterbeek zijn de aanlegwerkzaamheden momenteel in volle gang, waarmee dan nog eens 5.500 huishoudens in de provincie Gelderland worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ook in onder andere Arnhem, Lingewaard en Overbetuwe worden nog volop nieuwbouwwoningen aangesloten. Zo zijn bewoners van een nieuwbouwwoning direct klaar voor de toekomst.

Glasvezelabonnementen

De groei van het aantal nieuwe aangesloten huishoudens heeft ook een boost gegeven aan het aantal afgesloten glasvezelabonnementen. Zo zijn er in Gelderland 5% meer abonnementen afgesloten. In Nijmegen, Groesbeek en Beuningen ligt al een aantal jaar een glasvezelnetwerk en veel huishoudens maken hier dan ook gebruik van deze verbinding.

Trots

“We zijn er bij Reggefiber enorm trots op dat we steeds meer steden kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk,” vertelt Jan-Jaap van Soest, regiomanager bij Reggefiber. “Ik vind het fantastisch dat er in Gelderland al zoveel huishoudens zijn aangesloten op glasvezel. Inmiddels maakt ruim 40% van de huishoudens die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk in de provincie Gelderland gebruik van deze snelle en stabiele infrastructuur.”

Groesbeek

In Groesbeek is men in 2012 al begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk, nadat 30% van de huishoudens aangaf gebruik te willen maken van glasvezel. De gemeente heeft onlangs nog een onderzoek uitgevoerd naar de breedband-behoefte in het buitengebied.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
G. Janssen

Ja, mag wel zo zijn, maar hier in het Groesbeekse buitengebied en op het industriegebied is het slecht gesteld met het internet en de snelheid. De gemeente had hier iets aan moeten doen toen Reggefiber Groesbeek alleen op de eenvoudigste plekjes aansloot.
Benieuwd of de mensen in het Buitengebied ook nog eens meer dan 6 Mb gaan halen????

De nachtboswachter

Wat een gezeik hoe moderne zoveel meer klachten.

wpDiscuz