Ton extra voor realisatie riolering Vlietberg Ooij

Het college wil de raad € 110.000,- extra beschikbaar laten stellen voor de realisatie van riolering op de Vlietberg in Ooij.

Meerdere IBA’s (mini-rioolwaterzuiveringen per één of meer woningen) worden op die locatie vervangen door riolering. Van de huidige IBA’s functioneren 25% slecht, 35% matig, 20% gebrekkig en 20% goed, zo blijkt uit een tweetal onderzoeken. Ruim driekwart van de bewoners heeft slechte ervaringen met het huidige systeem. Zij ervaren vooral stank, geluidshinder en hoge elektriciteitsrekeningen.

Het behouden/verbeteren van de IBA’s is goedkoper, maar doordat daar onder de bevolking na alle negatieve ervaringen weinig draagvlak voor is, is besloten om de IBA’s te vervangen door riolering. De projectkosten werden eerst op € 250.000,- geraamd, maar blijken uiteindelijk € 360.000,- te zijn. Dit komt onder andere door een groter aantal rioolgemalen dan eerst voorzien. Om die reden heeft het college een nieuwe afweging moeten maken.

Ondanks de hogere kosten willen burgemeester en wethouders, mede gelet op de wens van de bewoners, extra geld uitgeven om te starten met de aanleg van de riolering. De raad neemt op 17 september 2015 een besluit. Het project wordt in 2016 uitgevoerd.

Update 17-09-2015, 21:55 uur
De raad heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel. Alleen Sociaal Groesbeek was tegen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ton extra voor realisatie riolering Vlietberg Ooij

Reageren is niet toegestaan.