Voorlichting op Appelpop over veilig vrijen

GGD Gelderland-Zuid heeft op zaterdag 12 september een stand “seksuele gezondheid” op Appelpop. Daar gaan medewerkers en speciaal door de GGD getrainde jongeren in gesprek met jonge festivalbezoekers over het belang van veilig vrijen. Ook de lovebox is weer aanwezig. Hier kunnen jongeren oefenen met het gebruiken van een condoom.

Een kwart van de jongeren vrijt zonder condooms. Het blijft belangrijk om veilig vrijen bij jongeren onder de aandacht te brengen. Jongeren vinden het niet altijd gemakkelijk om het gebruik van een condoom te bespreken. En ze gaan vaak kortdurende opeenvolgende liefdesrelaties aan. Binnen een vaste relatie laat slechts drie op de tien jongeren zich testen op soa (seksueel overdraagbare aandoeningen) voordat ze condooms achterwege laten. Hierdoor neemt het risico op verspreiding van soa toe.

Daarom blijft GGD Gelderland-Zuid jongeren voorlichten over het belang van veilig vrijen. Op www.sense.info staan tips om condoomgebruik bespreekbaar te maken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Voorlichting op Appelpop over veilig vrijen

Reageren is niet toegestaan.