[Update] Thornsche Molen grijpt naast Molenprijs

De Thornsche Molen in Leuth is genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2015.

De Thornsche Molen wordt herbouwd. Foto en rechten: Marcel Vink.

De Thornsche Molen wordt herbouwd. Foto en rechten: Marcel Vink.

De molen is met drie andere molens in de race voor de prijs. De winnaar van de Molenprijs krijgt € 50.000,-. “Hoewel de molen eind 2015 weer zal schitteren op de dijk, het Infocentrum helaas nog niet. Met jouw stem zorg je er voor dat je hier kunt genieten van een onvergetelijk bezoek aan het Infocentrum”, laten de initiatiefnemers van de herbouw weten over wat zij met het geldbedrag willen doen.

Al sinds 2006 zet de Stichting Thornsche Molen zich in voor herbouw van de Thornsche molen. Daarbij was de financiële haalbaarheid het grootste struikelblok. Bijna tien jaar later is het dan eindelijk zover. Door subsidies van de provincie, de stadsregio en de voormalige gemeente Ubbergen èn dankzij particulieren en instanties (obligaties) is het plan nu officieel financieel haalbaar. De molen wordt momenteel herbouwd.

Meer info over de Molenprijs (en de mogelijkheid om te stemmen) staat op www.molenprijs.nl.

Update 15-10-2015, 20:30 uur
De Thornsche Molen is tweede geworden in de wedstrijd om de Molenprijs 2015. Dit is donderdag bekend geworden. De stichting kwam zo`n 430 stemmen tekort om de hoofdprijs van € 50.000,- in de wacht te slepen. Wel krijgt de stichting één euro per stem: € 6668,-. De winnaar was De Ooievaar in Zaandam, met 7097 stemmen.

Jasper Cillessen was één van de vier bekende Nederlanders die de herbouwplannen van de molen openlijk steunden met een stem.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Thieu Hoeken

ik vind het al tijden geweldig hoe De Groesbeek.nl in zijn berichtgeving een echte nieuwe gemeente Berg en Dal mee aan het vormen is. Mijn complimenten voor de berichtgeving!

wpDiscuz